Periodistes al Mobile World Congress: no tot són flors i violes

Compartir

Molts cops, i degut a la praxi de les empreses que haurien de ser les primeres interessades en què informem sobre elles i els seus productes, la nostra feina es veu afectada, malgrat que també és cert que tenim alguns privilegis sobre la resta dels congressistes.

Quan parlo amb algú, ja sigui amic, conegut o un perfecte desconegut, i surt a la conversa que assisteixo a esdeveniments tipus Mobile World Congress o CES acreditat com a premsa, surten de seguida els típics tòpics que envolten la llegenda urbana d’aquests actes -i que per a alguns participants si que és més realitat que llegenda-: les festes nocturnes, els regals a dojo, el menjar i beure gratis i el tractament a cos de rei.

No us nego que menjar gratuït en tenim, encara que poc temps per a menjar-lo (si volem fer bé la nostra tasca) i que en aquests cinc dies no seguim una dieta precisament sana; igualment, hi ha festes, d’accés gratuït per als periodistes amb barra lliure de beguda i canapés d’acompanyament. Especialment, els dos primers dies, dinem i sopem en aquests esdeveniments.

Regals n’hi ha, especialment el típic pendrive USB, en el qual hi vénen les notes de premsa però que uns dies després d’acabada la fira acaba servint per a qualsevol altre propòsit. Jo no em compro claus USB des del 1998, crec, i tinc provisió per a fins d’aquí a uns quants anys.

Però si parlem de la feina en si, no tot són facilitats. Cada any alguna companyia realitza actes d’invitació restringida, en els quals només deixen participar-hi alguns grans noms i els mitjans que estimen convenient (com els que els són afins o els que els critiquen per veure si deixen de fer-ho).

Enguany ha estat Sony, que ha convocat una roda de premsa però no ha enviat invitació generalitzada, si no a aquells mitjans que ha volgut (i no, no ens hi comptem entre ells). En altres certamens, com a la Gamescom, ja ens havíem trobat amb la mateixa situació però amb altres empreses.

Els reporters gràfics sembla ser que també ho tindran difícil o impossible per cobrir la conferència (keynote) de Mark Zuckerberg, ja que corre la brama que no es permetran fer fotografies dins la sala. Serà divertit veure com intenten impedir-ho, ja que és relativament senzill fer una foto “d’estranquis” amb el telèfon mòbil mig amagat…

Al final d’aquest Mobile podrem tenir una llista completa de les empreses que s’han fet simpàtiques a la premsa i, sobretot, als mitjans petits, i aquelles que han estat tot el contrari.

La meva pregunta és: perquè maltractar qui ha de parlar de tu en un esdeveniment en el que precisament un dels eixos conductors és la comunicació? Un altre misteri insondable de la natura humana…

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: