Personas: com personalitzar el teu Firefox

Compartir

FirefoxSkins predissenyats i la possibilitat de crear la nostra pròpia “customització” es donen la mà en aquesta iniciativa que també permet a les empreses oferir un producte més personalitzat als seus clients.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – No hi ha cap mena de dubte que juntament amb GNU/Linux i OpenOffice, el navegador Firefox és una de les aplicacions de programari lliure que més han contribuït a la popularització d’aquest moviment i que han aconseguit el nombre més gran d’usuaris, fins al punt de fer-li una competència real a l’Internet Explorer de Microsoft. Actualment, aquest browser ja té més del 20% de la quota de mercat a nivell mundial, segons les estadístiques de Net Applications.

La personalització dels programes que empren és quelcom molt important per a un gran nombre d’usuaris, als quals els agrada de canviar els colors amb què es presenten les aplicacions, i fins i tot aplicar imatges al seu gust. Programes com els reproductors de música faciliten àmpliament aquests canvis. Com el navegador web és un dels programes més emprats avui en dia, la Fundació Mozilla ha decidit que ja que els usuaris es passaran moltes hores davant del seu browser, almenys que ho facin còmodament i amb un “look” que sigui del seu grat, d’aquí que hagin presentat el programa Personas, mitjançant el qual es pot personalitzar de manera simple l’aparença d’aquest navegador web lliure.

Personas és un add-on per a Firefox desenvolupat per Mozilla Labs amb el qual podrem afegir una imatge de fons al nostre navegador que es mostrarà com a fons a la barra de botons. Podem optar per un dels dissenys que se’ns proposa a la galeria del mateix lloc web de Personas, o bé crear el nostre propi disseny, per al què abans ens haurem de donar d’alta en el lloc web.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)