Philips ven el seu negoci d’àudio i vídeo

Compartir

La companyia holandesa es desfà de la seva divisió Lifestyle, malgrat que els consumidors podran continuar trobant dispositius electrònics sota la històrica marca, que serà llicenciada a la compradora: la japonesa Funai.

La històrica Philips Royal Electronics ha anunciat la venda de la seva divisió de productes d’àudio, vídeo, multimèdia i accessoris a la nipona Funai per 150 milions d’euros.

Això no significarà la fi de la marca Philips en el mercat, ja que la multinacional holandesa ha dut a terme una maniobra anàloga a la que ja va fer amb la seva divisió de televisors en el 2011, venent els drets de fabricació amb marca Philips a TPV. De fet, als Estats Units, Funai ja era l’encarregada de distribuir i vendre televisors de les marques Philips i Magnavox des del 2008.

El pagament que Funai haurà de fer per a utilitzar la marca Philips en productes electrònics no està inclòs en els 150 milions d’euros abans esmentats per la venda. El contracte de cessió ha estat signat per cinc anys i mig, amb opció a prorrogar per cinc anys més. Si bé els negocis d’àudio, multimèdia i accessoris estaran transferits abans de final d’aquest any, el negoci de vídeo no ho estarà completament abans del 2017.

En una situació econòmica delicada des de fa uns pocs anys, aquesta maniobra permetrà a Philips reduir despeses i dedicar-se als mercats en els quals té més èxit i possibilitats. El que quedarà de la divisió Lifestyle en poder de Philips s’orientarà, a partir d’ara, als productes relacionats amb el camp mèdic i del benestar.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: