Pixi: Palm vol consolidar l’èxit del Pre

Compartir

Telefonia mòbilEl constructor nord-americà de smartphones ha mostrat al món el segon membre de la nova família de terminals que empra WebOS, i que ve a consolidar una plataforma que ha rebut excel·lents crítiques però de la que encara no podem disposar en certs països.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – En una setmana difícil en què Motorola captarà bona part de l’atenció per la presentació de nous terminals que empren el sistema operatiu Android (i amb els que la multinacional nord-americana s’hi juga molt), Palm ha presentat el Pixi, un nou model de smartphone que empra la plataforma WebOS (estrenada amb el Pre) i que vindrà a competir en el segment dels smartphones professionals de preu mitjà.

Palm Pixi 

Així, el fabricant nord-americà consolida la seva nova plataforma que, almenys de moment, sembla que emprarà de forma exclusiva. El Pixi uneix en un sol dispositiu l’espectacularitat i senzillesa de la Palm Pre amb un complet teclat QWERTY, amb un aspecte que s’assembla prou a la BlackBerry Curve 8520 o el Nokia E71. El preu, de moment, no s’ha donat a conèixer.

El nou terminal munta una pantalla tàctil de 2,63 polzades amb resolució de 320×400 punts Sub-HVGA, proporciona compatibilitat amb Exchange, correu en temps real, servei de missatgeria instantània multi-protocol (Yahoo! Messenger, AiM, Google Talk,…), GPS, càmera de 2 Mpx. amb flaix LED, Bluetooth 2.1+EDR, i memòria interna de 8 GB.

Aquest nou terminal arriba en un moment dolç per a Palm: el seu Pre i la plataforma WebOS han obtingut molt bona acollida i crítiques positives tant per part dels mitjans especialitzats com pel públic final, fet que s’ha reflectit en una pujada a la borsa que ha deixat les seves accions al mateix nivell que tenien abans de la crisi econòmica i recuperant-se de la greu caiguda patida a finals del 2008 abans de la presentació del Pre. Però tot i això, encara queden lluny els dies de glòria de principis de segle, quan la cotització de la companyia duplicava l’actual valor.

Palm Pixi 

El futur proper també li somriu el fabricant, perquè amb aquest nou model consolida una línia i una plataforma que molts es preguntaven si tindria continuïtat dins del seu catàleg. Ara queda veure com respon el públic en el que queda d’any i durant 2010, i si el WebOS és capaç de postular-se com un seriós rival de BlackBerry i Android, els seus dos principals contendents.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)