Play per a Google TV porta pel·lícules de streaming al televisor

Compartir

La multinacional del cercador incrementa la seva oferta de continguts però sense arribar a l’alçada de la que ofereix l’Apple TV.

Google Play per a Google TV

Google Play per a Google TV

Quan parlem de televisors intel·ligents o smart TV, estem parlant d’una miríade de plataformes de programari, moltes d’elles basades en Android però la majoria dependents de fabricant, i d’uns pocs sistemes “universals”, essent els dos principals Apple TV (un set-top box de la marca de la poma que es pot connectar a qualsevol televisor) i Google TV. Aquest darrer es pot utilitzar en un set-top box connectable a un televisor ‘tradicional’ per convertir-lo en un smart TV, o bé emprar-lo directament encastat en el televisor.

Parlar de smart TV també és fer-ho de continguts, d’aplicacions d’àudio i, sobretot, de vídeo. Apple TV compta amb els continguts de la iTunes Store, la qual al seu torn disposa d’un extens catàleg de pel·lícules, mentre que Google TV s’ha de nodrir de proveïdors externs com Netflix.

En la recentment celebrada conferència I/O, Google va presentar la seva nova versió de Play per a Google TV, que inclou el lloguer de pel·lícules i episodis de sèries de televisió.

Aquelles llars que disposin d’un televisor amb aquesta plataforma, podran començar a gaudir de tals continguts a partir de finals d’aquest estiu. A més, les pel·lícules i sèries llogades a través del televisor podran ser vistes en altres dispositius, com el nostre tablet o smartphone. D’aquesta manera, podrem començar a veure un film còmodament en el sofà de casa nostra a la televisió, el podrem continuar veient durant un viatge en tren gràcies al nostre tablet, i acabar-lo de tornada a casa nostra una altre cop a la TV.

Tot i afegir l’oferta de continguts de Google Play a la seva plataforma per a televisors, Google no aconsegueix fer-li ombra a Apple, que compta amb una major varietat a la iTunes Store accessible des de l’Apple TV.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: