Pluz, els números també poden ser divertits

Compartir

Avui us portem un joc útil, senzill i addictiu. Útil perquè ens ajudarà a agilitzar el càlcul mental, senzill perquè la dinàmica del joc realment ho és, i addictiu perquè quan li agafem el ritme no podrem parar de jugar. Aquesta és la definició de Pluz, que després de passar per plataformes iOS ara arriba a Android.

 

Pluz

Pluz

Pluz és un d’aquests jocs que acaben enganxant. Si us dic que la dinàmica es basa en fer sumes pensareu que això està xupat, oi? No us faltarà part de raó, però de vegades no serà tant fàcil. El seu funcionament és senzill d’explicar: tenim un tauler de 4×4 caselles, amb un nombre en cada casella. Lliscant el dit anirem seleccionant nombres que mentalment haurem d’anar sumant. El darrer número de la nostra selecció ha de ser el resultat de la suma que hem calculat.

  

Un cop tenim això explicat, anem a la pràctica. El joc és un estil Emparaulats o Ruzzle però amb números. Per entrar ens podem donar d’alta com a usuaris o utilitzar el nostre compte de Facebook. En el meu cas m’he decantat per la segona opció. Un cop dins podem desafiar a un amic que tinguem en el joc, triar un oponent a l’atzar, desafiar a un amic que tinguem a Facebook o utilitzar el mode pràctica, encara que aquesta última opció només és per a la versió Premium del joc, igual que poder visualitzar les estadístiques o evitar veure la molesta publicitat. Si ens decidim per un oponent a l’atzar, el mateix joc ens busca algú amb qui competir. Les partides duren dos minuts i guanya el que més punts obtingui en una partida de tres rondes.

He de reconèixer que en les primeres partides que he fet els oponents m’han guanyat amb facilitat, aquí és quan dic que tot i que sembla fàcil, no ho és tant. Un cop comences a agafar soltesa la ment comença a anar més lleugera fent els càlculs, la perícia en el joc augmenta, a la vegada que els punts que obtenim.

Pluz és a més un joc per a totes les edats, i és que em sembla ideal perquè els més petits es diverteixin alhora que aprenen. Imaginem només l’exemple d’un nen que s’aficioni a Pluz, estic segur que la seva agilitat mental fent càlculs matemàtics millorarà.

En conclusió, Pluz no és només un joc divertit amb el qual passar l’estona o amb el que picar-nos amb altres usuaris per veure qui treu millor resultat. Aquest joc ens ajudarà a agilitzar la capacitat de càlcul mental, aconseguint que el nostre cervell segueixi mantenint-se en forma amb un parell de partides diàries.

Si el voleu provar el podeu descarregar tant de l’App Store com de Google Play en els següents enllaços:

Link a App Store

Link a Google Play

Web oficial del joc Pluz

Video promocional

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: