Podcasts.cat, l’índex de continguts audiovisuals a Internet en català

Compartir

Neix amb l’objectiu de donar una major visibilitat als continguts audiovisuals en català i possibilitar la descàrrega des d’un sol lloc a tots aquells internautes que conseumeixin productes d’aquest tipus en català.

Podríem comparar Podcasts.cat amb iTunes? Certament, si no per volum, per estètica o funcionament, si que per intencionalitat: agrupar continguts audiovisuals (més enllà del que és purament l’àudio o el concepte de ràdio a la carta), aquest cop, però, amb el nexe comú de l’idioma, el català.

Tots els continguts disponibles des de Podcasts.cat estan dividits en televisió i ràdio, i classificats dins d’aquests dos grans grups segons una sèrie de categories: informatius, meteo, esports, economia, ciència, tecnologia, natura, cuina, viatges, musica, cultura, humor… de tot l’àmbit de parla catalana.

La intenció es trencar amb la fragmentació territorial i la minorització del català en els mitjans audiovisuals, i fer arribar a tothom els continguts de qualitat que es produeixen en català.

Sobre els objectius de la iniciativa, els seus impulsors afirmen que “com en molts altres àmbits, com el cinema o les revistes, creiem que el panorama actual d’accés a continguts audiovisuals no reflexa la demanda real.I Podcasts.cat vol ajudar a corregir aquesta mancança“.

Podcasts.cat s’alimenta, principalment, dels continguts de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (TV3 i la resta dels canals de la televisió pública catalana), La Xarxa, i el Diari Ara, però està obert a tota mena de contingut de qualitat en llengua catalana, independentment de que aquest vingui de grans empreses editorials o de particulars. En aquest sentit, des d’aquesta iniciativa s’anima a que es desenvolupin i se’ls facin arribar aquest tipus de continguts.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: