Podrem actualitzar els nostres telèfons Windows Phone?

Compartir

El canvi tecnològic en el nucli del sistema, que es basarà en el de Windows NT i no en el de CE com fins ara, podria provocar una ruptura amb la compatibilitat cap enrere, cosa que fins ara Microsoft no ha deixat clar.

Windows Phone

Windows Phone

Els nois de Steve Ballmer semblen estar jugant al gat i la rata amb la premsa i els usuaris sobre el suposat canvi tecnològic que patirà la seva plataforma de programari per a smartphones, i que portarà a Windows Phone 8 a trencar amb el nucli de Windows CE, que era el que fins ara havia equipat a aquest sistema, per abraçar el nucli NT, el mateix que s’utilitza per als Windows de sobretaula des de la versió homònima.

Això permetria a la companyia de Redmond apropar encara més les dues plataformes, la de telefonia i la de sobretaula, i fins i tot dotar-les d’un cert nivell de compatibilitat d’aplicacions que no emprin l’estàndard Metro.

La qüestió que no poques persones han plantejat és si els actuals terminals que funcionen governats per Windows Phone 7.x seran actualitzables a la nova versió.

Tècnicament, només podríem témer un problema per a què això no fos possible: la potència del maquinari. Tot i això, si els tablets ARM funcionant amb Windows 8 (i el seu corresponent nucli NT) no són gaire més potents que un smartphone pel que fa a processador i memòria, això vol dir que no és impossible, malgrat que potser amb el maquinari actual fos molt lent.

Una altra cosa és que, en canviar de nucli, l’actualització exigeixi esborrar del tot instal·lacions de programes i dades anteriors, de manera que ja no estem parlant d’un problema tècnic, sinó de molèsties per a l’usuari.

Finalment, un motiu pel qual no es pugui fer aquesta actualització és el d’estratègia de mercat, portant als consumidors a actualitzar comprant un nou dispositiu. La delicada situació en el mercat tant de Microsoft com de la seva principal aliada Nokia, fan que aquesta sigui una qüestió espinosa, ja que en cas de dur a la compra d’un nou terminal, això podria suposar l’enuig de molts usuaris que s’acabarien decantant per renovar amb altres plataformes. El comprar un terminal de darrera fornada i que passats uns mesos et diguin que no el pots actualitzar a la nova versió del sistema i que si vols usar aquesta, te n’has d’anar a comprar un nou aparell, seria comprensiblement empipador per moltes persones.

Mentre, els nois de Steve Ballmer no acaben de donar senyals de concretar una o altra opció en els mitjans de comunicació, realitzant declaracions contradictòries que es poden interpretar en un o altre sentit. ¿Senyal que ni ells mateixos saben per on aniran els trets?

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: