Algunes prediccions tecnològiques per al 2012

L'app de Cafès Novell
Compartir
El cloud computing i el SaaS seran dues tendències a l'alça en el 2012. A la fotografia, un centre de procés de dades. Imatge cortesia de Wikipedia

El cloud computing i el SaaS seran dues tendències a l'alça en el 2012. A la fotografia, un centre de procés de dades. Imatge cortesia de Wikipedia

L’increment en la demanda de serveis cloud i SaaS, la mobilitat i el control de la presència dels treballadors a les xarxes socials, algunes de les prediccions que Quest Software realitza per a l’any vinent per al sector empresarial.

Quest Software, consultora tecnològica organitzadora de The Experts Conference (TEC), ens envia una sèrie de prediccions relatives a les tendències que la informàtica corporativa podria seguir en el món empresarial en el 2012. La base d’aquestes prediccions són les enquestes passades als assistents de la TEC, i encara que majoritàriament van ser nord-americans (i, per tant, les seves respostes molt vinculades a la realitat d’aquell país), la globalització tecnològica ens permet extrapolar els resultats i, per tant, les conclusions d’ells extretes, a altres zones geogràfiques i culturals.

L’augment de l’interès en el cloud computing, especialment en el que es coneix com a “software as a service” (SaaS) farà que aquest sigui un paradigma que continuï creixent a les empreses, portant les tecnologies associades un pas més enllà en el seu desenvolupament per les possibilitats comercials existents.

Quest també vaticina el creixement de la tecnologia Microsoft Hyper-V enfront de VMware, tot i que cal saber llegir aquesta predicció en el seu context, ja que aquesta empresa treballa amb tecnologies de Microsoft i la TEC es dirigeix a l’ús d’aquestes eines. Així doncs, i malgrat que llançada basant-se en els resultats recollits entre els assistents d’aquest esdeveniment, aquesta predicció es pot considerar adulterada en major o menor mesura pel perfil de l’assistent.

L’ús de tecnologies mòbils també creixerà i, segons Quest, el lideratge d’Apple en tal sector (binomi iPhone+iPad) es veurà atacat per Google i Microsoft. Si bé en el primer cas tota la indústria sembla estar-hi d’acord, en el cas de la companyia de Redmond és tota una incògnita com funcionarà i pot dependre, en gran mesura, de com funcioni l’aposta de Nokia per Windows Phone.

Pel que fa a una altra tendència de moda, les xarxes socials, els treballadors de les empreses patiran un control més gran per part dels seus superiors. De fet, i segons els resultats de l’enquesta, aquestes xarxes socials estan acaparant cada vegada més l’atenció dels treballadors.

Quest Software ha realitzat altres prediccions, encara que en aquestes ratlles destaquem les que poden ser més aplicables a tots els mercats en general.

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: