Presentació de Sony al E3 de Los Angeles

Compartir

Aquesta nit a les 3 de la matinada hora espanyola, Sony ha presentat les seves novetats a la fira E3, i la xarxa està que bull. Per què? Perquè no han dubtat a atacar de manera directa a Microsoft, sense cap tipus de contemplacions, on més els pot fer mal ara mateix. A més d’això, ens han presentat jocs i finalment el disseny i el preu de PlayStation 4, encara que no el dels jocs. Us ho expliquem a continuació.

PlayStation 4

PlayStation 4

 

Tal com us diem a l’entrada de l’article, la xarxa està que bull. Tant a Twitter com en els fòrums, els comentaris generals són els mateixos: Sony li ha guanyat el pols a Microsoft, almenys per ara. Una presentació que potser ha començat una mica fluixa però que a mesura que avançava anava guanyant volum i que ha arribat al seu màxim esplendor en el moment de revelar el que molts volien saber, el preu final de PlayStation 4, i les condicions de la venda en jocs usats i la necessitat, o no, de connectar-se a Internet per poder jugar, encara que sigui per jugar offline.

Podeu veure alguns vídeos prement damunt dels noms dels títols.

La conferència ha trigat gairebé quinze minuts a començar, fins que ha aparegut Jack Tretton, president i CEO de Sony Computer Entertainment America. Ha començat parlant de PSVita, anunciant la disponibilitat de 125 jocs per a aquest sistema i 650 si tenim en compte els jocs de PSP, PS1 i PS Mobile. Ha parlat també de nous títols, que són els següents:

 • Darkman
 • Killzone Mercenary
 • Tearaway
 • God of War HD 1 i 2
 • Flower
 • Final Fantasy
 • Dead Nation
 • The Walking Dead
 • Batman: Arkham Origins
 • Destiny of Spirits

Seguidament, ens ha mostrat imatges de nous títols per a PlayStation 3:

 • The Last of Us
 • Puppeteer
 • Rain
 • Beyond: Two Souls
 • Gran Turismo 6
 • Batman: Arkham Origins

Per acabar ha fet referència a GTA V, un dels jocs més esperats de l’any que arribarà en format de pack a un preu de 299 dòlars i que inclourà PlayStation 3, Grand Theft Auto V i un headset.

Després d’aquestes presentacions, Andrew House, president i CEO de Sony Computer Entertainment ha pres el relleu i, per fi, ens ha deixat veure el disseny de PlayStation 4. Els comentaris en les xarxes socials en general han estat molt bons, hi ha qui creu que té certa semblança amb Xbox One i la veritat és que raó no els falta, ja que segueix la mateixa línia d’aquesta.

_0009_PS4_09_0002_PS4_04 _0006_PS4_06 _0008_PS4_08

 

Després de quedar per fi sadollada la nostra ànsia per conèixer el disseny de PlayStation 4, Michael Lynton, president de Sony Music Entertainment ha aprofitat per parlar sobre el que Sony té a oferir quant a oci musical i de vídeo. Video Unlimited disposa d’un catàleg de 150.000 programes de TV i pel·lícules i Music Unlimited un catàleg de 20 milions de cançons que es poden escoltar mitjançant streaming en PlayStation, Android, tablets o iPhone.

Després de parlar sobre l’oci no referit a videojocs ha entrat Shuhei Yoshida, actual president de Worldwide Studios, i ha estat qui ha aprofundit més en detall sobre jocs de PlayStation 4. Actualment tenen 14 estudis que s’encarreguen de dissenyar, desenvolupar i provar PlayStation 4. Hi ha 30 títols en desenvolupament dels quals 20 sortiran durant el primer any de llançament de la consola. A més, volen presentar 12 franquícies noves, mostrant-nos una d’elles, anomenada The Order: 1886, de l’estudi Ready at Dawn. Les imatges són generades pel motor gràfic del joc, no són pre-renderitzades.

L’han seguit vídeos de Killzone Shadow Fall, Driveclub i Knack, que estaran disponibles per al llançament de PlayStation 4 i inFAMOUS Second Son, disponible el primer trimestre de 2014.

Si fins aquest punt alguns dels vídeos ja podien sorprendre, han rematat la jugada mostrant-nos un trosset d’una demo de 12 minuts (que podrem veure avui sencera) desenvolupada per Quantic Dreams anomenada The Dark Sorcerer. Avisats esteu, el vídeo està generat per la màquina, no és pre-renderitzat. Les cares i les expressions són increïbles.

Adam Boyes, encarregat de les desenvolupadores third party ha presentat diferents desenvolupadores indie i diversos jocs:

 • Transistor
 • Don’t Starve
 • Mercenary Kings
 • Octodad
 • Secret Ponchos
 • Ray’s the Dead
 • Outlast
 • New n Tasty: Oddworld Abbeys Odysee
 • Galak Z

Tots aquests jocs faran aparició de manera exclusiva en PlayStation 4.

Hem vist a més Diablo III per a PlayStation 3 i PlayStation 4 i, tot seguit, Tetsuya Nomura, de Square Enix ens ha mostrat dos vídeos. El primer ha estat Final Fantasy Versus XIII o el que ara serà Final Fantasy XV i arribarà a PlayStation 4. A més, Final Fantasy XIV arribarà tant a PlayStation 4 com a PlayStation 3. El segon vídeo ha estat Kingdom Hearts III.

Ubisoft ens ha mostrat joc real d’Assassin’s Creed 4 Black Flag encara que amb alguns problemes tècnics patint alguns aturades, i Jonathan Morin ens ha ensenyat més sobre WatchDogs, un joc que personalment em crida molt l’atenció. Asseguren a més que la versió per a PlayStation disposarà d’una hora addicional de joc i un vestit extra per al nostre personatge.

Lebron James ha presentat NBA2K14, de 2K, i Adam Boyes ha anunciat l’aliança amb Bethesda Software, presentant Elder Scrolls Online, joc del qual hi haurà una beta disponible en exclusiva per PlayStation 4.

Un anunci que ha sorprès a molts ha estat MAD MAX, per part de Warner i Avalaunch Videos, venint després el que molts esperàvem.

Jack Tretton ha informat sobre el nombre de títols en desenvolupament en total (tant per Sony com per estudis externs) per a PlayStation 4: 140 títols, dels quals més de 100 estaran disponibles el primer any i, després, ha llançat l’obús contra Microsoft mostrant a més unes imatges ben explícites sobre el que anava explicant. No hi ha restriccions en l’ús dels discos de PlayStation 4, diuen que creuen en el model de PlayStation 3 i que han escoltat als seus usuaris. A més, no serà necessari connectar la consola a Internet per jugar offline, tret que un vulgui jugar o utilitzar serveis online. Es pot demanar més? Sembla que sí, perquè els comptes de PlayStation+ actuals seran compatibles amb PlayStation 4, el que significa que amb un sol compte es podrà tenir accés a l’online de PS+ amb PSVita, PlayStation 3 i PlayStation 4, a un preu de 5 dòlars al mes. Oferiran títols gratuïts cada mes, sent el primer Driveclub, un dels títols de llançament per a aquesta consola. Al mig d’aquesta emoció, crits i aplaudiments d’alegria del públic assistent a l’E3 també ens han dit que serà necessari disposar de PlayStation+ per jugar en línia, a diferència del sistema actual, que és gratuït.

PS+ Access precio no check in 2a mano

Nota: prémer sobre de les fotos per veure-les a mida completa.

Sony ha deixat un dels plats forts per al final (i és difícil dir-ho vist el nivell del presentat fins al moment) i de mans de Bungie hem vist joc cooperatiu de l’esperat Destiny, un joc que, com se sol dir, donarà molt de què parlar.

Han parlat també de Gaikai, aquesta plataforma de la qual us en parlavem l’any passat que Sony va comprar amb la idea d’utilitzar perquè fos possible jugar en streaming. El servei estarà limitat a una selecció concreta de títols, i disponible als EUA el 2014.

Per acabar ens han donat el preu, i Sony ha tornat a deixar amb la boca oberta a tots els que seguíem la conferència: 399 €, preu de llançament. Encara que aquesta dada ha estat molt celebrada per tots, no han dit el preu aproximat que tindran els jocs, per la qual cosa haurem d’esperar.

Per a molts el que ha fet Sony aquesta nit ha estat èpic, ha sabut atacar Microsoft on més li pot fer mal, i irònicament ha atacat en un punt feble que la mateixa Microsoft s’ha generat. Sony deixen clar que han tingut en compte l’opinió dels seus usuaris, i al cap ia la fi són aquests els que compren els seus productes, els que inverteixen diners en ells, i els que al final fan que una màquina triomfi o no. Microsoft no ha sabut escoltar i ha presentat una màquina amb unes limitacions reconeguem que una mica absurdes. Realment cal connectar-se a Internet cada 24 hores per poder jugar encara que sigui offline? Sobre el mètode d’intercanvi de jocs de segona mà entre usuaris, Sony ha fet aquesta broma. Com dirien alguns “aquí la deixo, per a qui l’agafi”.

ACTUALITZACIÓ: Sony confirma que PlayStation 4 no tindrà bloqueig regional i que el seu disc dur serà de 500 gigues, amb la possibilitat de substituir-lo per un altre de més capacitat.

 

precio consolaNota: prémer sobre de les fotos per veure-les a mida completa.

Veure la conferència sencera.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: