Presentada la primera beta de KDE 4.1

Compartir

Millores en el gestor de finestres Plasma i la migració de Kontact a la nova versió, les seves principals novetats.


Algunes de les noves funcionalitats de PlasmaGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – Com a part del procés de maduració de Plasma -la cara més visible de l’entorn gràfic d’escriptori per a Unix/Linux-, la nova revisió 4.1 de KDE inclou la possibilitat de que els usuaris creïn els seus propis panells i els redimensionin a voluntat, composant d ‘aquesta forma com vulguin l’aspecte de l’escriptori.

Especial tractament ha rebut el llançador d’aplicacions, Kickoff, amb un nou aspecte i funcionalitat. De la mateixa manera que aquest element, el quadre d’execució directa d’aplicació s’ha vist renovat.

Una altra de les novetats més destacades que presenta KDE 4.1 és la tornada a la branca 4.x del PIM (Personal Information Manager) Kontact, un cop finalitzada la seva migració des de la versió 3 de l’entorn. Amb la migració s’ha aprofitat per millorar el programa i incloure-hi nous components com una utilitat per prendre notes o la possibilitat de gestionar múltiples calendaris.

No és l’única utilitat portada a KDE 4; Dragon Player, el reproductor multimèdia lleuger, també fa el seu debut en aquesta edició juntament amb la tornada del reproductor de CD.

Kontact migrat a KDE 4.1Altres novetats menors que inclou són:

– Dolphin, el gestor de fitxers, ara inclou una vista amb pestanyes.
– Gran nombre d’aplicacions inclouen elements visuals nous com icones o temes.

La publicació de la versió definitiva de KDE 4.1 s’espera per a aquest proper 29 de juliol.

Guillem Alsina