Presentat el programa de conferències del SIMO Network

Compartir

SIMO Network 2009Enrique Dans, Nicholas Carr i Howard Rheingold, grans estrelles mediàtiques d’un programa de conferències que pren el protagonisme enfront de l’espai d’expositors, prioritari en anteriors edicions.

Redacció/Nota de premsa – A poc a poc, i quan falta més d’un mes per a la inauguració de la seva edició del 2009 després de la suspensió de la de l’any passat a causa del boicot d’última hora dels “grans” de la informàtica, el nou SIMO va presentant les activitats previstes que marcaran la diferència entre l’abans i el després de la reformulació de la tradicional fira madrilenya. Amb més networking, més actes dedicats a la indústria i un major protagonisme de les activitats paral·leles enfront de la zona d’expositors, el nou SIMO Network busca adaptar-se a les preferències de la indústria i al nou model firal imperant. Entre els presents a les conferències, el reconegut blocaire espanyol Enrique Dans, en un programa que ha estat coordinat per l’Institut d’Empresa (IE).

La primera jornada es celebrarà el 22 de setembre sota el títol "La tecnologia a l’empresa: nous entorns, noves visions". Al llarg d’aquest dia s’analitzarà la definició del nou entorn tecnològic, caracteritzat pel pas de molts productes a serveis, és a dir, la transició a l’anomenada "computació de núvol" o "cloud computing". La seva primera sessió estarà a càrrec de Nicholas Carr, autor del llibre "The Big Switch" (El Gran Interruptor), considerat per molts com l’obra més influent en el moviment cap al "cloud computing". Nick Carr serà presentat per Sebastián Muriel, director general de Red.es.

En aquest primer dia, a més, es parlarà de la crisi, i de com aquesta ha d’impulsar les companyies a innovar més en tecnologia; del Green IT i d’altres tendències del sector com la virtualització dels centres de dades. Empreses punteres en aquests aspectes oferiran les seves experiències als assistents.

Així, es celebraran tres taules rodones, "el núvol i les seves implicacions: cap a on va la informàtica corporativa" amb la participació de Microsoft, Sap, Google, Oracle i HP, "IT, Innovació i crisi", amb Sage, Telefónica i Everis; i "Green IT/Virtualització: tendències en la gestió del datacenter", on intervindran VMWare, Microsoft i HP.

El segon dia, el 23 de setembre, i sota el títol general "la convergència digital: nous negocis, nous mercats", la jornada s’obrirà amb la ponència sobre "La influència de la web 2.0 en l’entorn empresarial" a càrrec d’Enrique Dans, conegut blocaire i professor de l’Institut d’Empresa que ha actuat com a coordinador de les conferències.

Aquesta jornada estarà dedicada al desenvolupament dels nous escenaris a Internet, i com s’evoluciona a nous formats més participatius a Internet gràcies a eines com blocs, microblocs i xarxes socials, que ofereixen múltiples possibilitats per a les empreses.

S’analitzarà com les companyies han de reaccionar a aquest entorn, i es debatrà sobre la importància de les xarxes socials, el fenomen de la portabilitat de les dades i els sistemes de recomanació social que les empreses empren per oferir productes als seus clients. Així mateix, es tractarà la intersecció entre noves aplicacions i nous dispositius.

A més, a càrrec de la companyia Strands es parlarà sobre "convergència digital: la portabilitat de dades". Posteriorment, una taula rodona sobre "Xarxes socials i dispositius: exemples de convergència", en la qual hi participaran representants de Facebook, Tuenti, Nokia i Apple Esfera.

La ponència de la tercera i última jornada, 24 de setembre, anirà a càrrec de Howard Rheingold, el guru de la mobilitat. Aquest periodista nord-americà dedicat al món de la tecnologia informàtica està especialitzat en comunitats virtuals. La seva intervenció serà presentada per un representant de Vodafone.

Aquest dia es centrarà en "la mobilitat com a clau tecnològica". Aplicacions mòbils, plataformes, conseqüències i oportunitats que la mobilitat ofereix a les PIMES i el fenomen dels netbooks, seran els aspectes que es tractaran en aquesta jornada.

Les sessions d’aquest tercer dia porten per títol “l’explosió de la mobilitat", en la què participaran Telefónica, Vodafone i RIM; "Mobilitat i PIME", amb la intervenció d’HP , Microsoft, Vodafone, Sage i SAP, i "El fenomen Netbook", a càrrec d’INTEL.

Networking

El 23 de setembre i a partir de les 19:30 es celebrarà “La Nit més TIC”, una trobada entre fabricants i el canal de distribució que inclourà l’entrega dels primers Premis Canal SIMO Network, en un acte que tindrà lloc en el mateix recinte firal de Madrid, IFEMA. L’objectiu d’aquests guardons és reconèixer, estimular i difondre l’aposta pel canal de distribució dels fabricants en el sector TIC, així com la tasca dels professionals d’aquestes organitzacions, directament implicats en el desenvolupament i potenciació de l’activitat amb el canal de distribució.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)