Presentat Opera 9.5

Compartir

Més rapidesa, un aspecte més senzill i un servei per a sincronitzar els nostres preferits i altres elements entre els navegadors de diferents dispositius, les principals novetats.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Aquest divendres passat, la companyia noruega Opera Soft va presentar la darrera versió del seu famós i prestigiós navegador web, Opera 9.5 .

Les novetats

– Opera Link és una funcionalitat que ens permet mantenir sincronitzats els preferits, Speed Dial i notes entre diversos navegadors Opera instal·lats en diferents dispositius. Amb això, per exemple, podem accedir des de l’Opera Mini del nostre telèfon als preferits desats des del nostre navegador de l’ordinador de sobretaula. Naturalment, aquest és un servei de hosting que necessitarà d’un nom d’usuari i contrasenya per tal de poder-lo utilitzar i accedir a les nostres dades.
– Quick Find ens permet buscar per paraules clau en el text d’una pàgina que hàgim visitat amb anterioritat. És estendre la funció de cerca de text al contingut de les pàgines del nostre historial de navegació.
– Com sempre, s’ha millorat la velocitat del navegador i no només en el navegador en si, sinó també en el client de correu electrònic i el lector de ‘feeds’ RSS.
– Millorada l’aparença del navegador, amb un "look" més clar i definit. A més, comptem amb diferents skins per a les diverses plataformes en les quals es troba disponible Opera.
– La seguretat proporcionada a l’usuari és millor gràcies a eines proporcionades per Haute Secure, Netcraft i PhishTank.

A tot això cal afegir-hi les funcionalitats ja disponibles amb anterioritat com el Speed Dial (marcadors ràpids per accedir sense moltes passes a les nostres pàgines més utilitzades) o la possibilitat de realitzar anotacions.

La descàrrega d’aquest navegador pot ser realitzada de forma gratuïta en les seves versions per a Windows, Mac OS X i Linux des del mateix lloc web d’Opera.

Guillem Alsina