Presenten alternativa a la connectivitat WiFi basant-se en l’est? ndard GSM

Compartir

La GSM Association juntament amb setze de les principals companyies del món de la informàtica i les comunicacions mòbils han llançat una iniciativa que pretén oferir una alternativa a la connexió WiFi basant-se en la banda ampla mòbil.


El logo de la Mobile BroadbandGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – A més de l’apartat tècnic i d’aliances entre empreses per oferir la cobertura necessària als dispositius per a què aquests puguin estar sempre connectats a la xarxa de dades (always on), aquesta iniciativa també estamparà un segell en aquells ordinadors que proporcionin aquesta connectivitat.

Actualment, qualsevol ordinador portàtil inclou una tarja de xarxa sense fils WiFi, el que li permet connectar-se als nombrosos "hot-spots" (literalment, "punts calents" que es refereixen a les antenes repetidores escampades en un poble o ciutat) que podem trobar a hotels, aeroports, centres comercials, bars o altres emplaçaments. Tot i això, utilitzar el WiFi és encara molest doncs si ens movem hem d’efectuar "itinerància" (passar d’una xarxa a una altra) continuadament. La tecnologia GSM, amb cobertura pràcticament global, ens proporciona una alternativa a aquesta connectivitat WiFi.

Connectivitat a Internet des de qualsevol llocPromoguda per la GSM Alliance (GSMA), una organització que agrupa operadores, fabricants de terminals i en general qualsevol empresa relacionada amb el món de la connectivitat i la telefonia mòbil, ha nascut Mobile Broadband, una iniciativa que agrupa a 16 dels principals actors en el sector de la connectivitat mòbil i la informàtica que busquen oferir aquesta alternativa al WiFi a través de les connexions mòbils de banda ampla.

Entre els seus membres fundadors, i a més de la pròpia GSMA, hi trobem operadores com T-Mobile, Orange, Vodafone o Telefónica Europa, fabricants d’ordinadors com Toshiba, Asus o Lenovo, i de material per a xarxes de telefonia i connectivitat mòbil com Ericsson. Totes elles, a més de treballar en conjunt per oferir una autèntica alternativa al WiFi com a connexió mòbil de banda ampla, promouran un segell que garantirà que l’equip que el porti està preparat per ser usat i connectat a la xarxa mitjançant aquestes connexions basades en GSM en molt poc temps.

Aquest segell es podrà veure aviat en els ordinadors portàtils dels fabricants que formen part de la iniciativa en més de noranta països de tot el món.

Guillem Alsina