Preveiem el més interessant del MWC

Compartir

A mesura que s’acosta la gran festa de les tecnologies mòbils, anem perfilant més detalladament on pot estar l’interès informatiu.

L'accés a la fira de Barcelona en ple Mobile World Congress

L'accés a la fira de Barcelona en ple Mobile World Congress

Ja falten poques setmanes per a què Barcelona faci honor al seu títol de Capital Mundial de la Mobilitat i es converteixi en l’epicentre de l’actualitat informativa relativa a les noves tecnologies que ens són més personals, aquelles que portem en la butxaca en forma de telèfon o fins i tot ja al canell com a rellotge.

Davant la veritable allau de notícies de tota mena que se’ns ve al damunt al respecte, serà pràctic saber quines seran les principals línies que seguirà el congrés per tal que els arbres no ens impedeixin veure el bosc, i entre presentacions de smartphones, tablets i apps, puguem fer-nos una idea aproximada prou fidedigna de cap a on va en conjunt el negoci de la mobilitat electrònica.

Així que, per complir amb tal objectiu, hem preparat per a vosaltres un recopilatori d’aquells temes que considerem guiaran l’actualitat del Mobile World Congress 2012 i també marcaran el futur a curt/mitjà termini del sector:

  • Necessitat creixent d’ample de banda. El consum de vídeo online en streaming, l’augment dels usuaris de xarxes socials des de smartphones i tablets, i les vendes creixents d’aquests aparells, fan presagiar que la demanda d’ample de banda mòbil es dispararà encara més en un futur proper. El com s’enfrontaran a aquest problema les operadores i en quin estat es troba el desplegament de la 4G, seran dos punts candents del congrés.
  • Pagaments amb el mòbil. D’ençà que Google va llançar la seva solució Wallet, la tecnologia NFC ha estat en boca de tothom, encara que aquesta ja sigui una veterana àmpliament coneguda per tots els actors del sector de la telefonia mòbil. Nokia fou pionera en llançar terminals que empraven aquesta tecnologia, però la finlandesa potser es va avançar massa als esdeveniments, i no es va veure recompensada amb un suport del sector bancari com ho si s’està veient la companyia de Sergey Brin i Larry Page. Aquesta tecnologia i qualsevol altra forma de pagament captaran bona part de l’atenció dels assistents.
  • Nous terminals. Com cada any, es preparen uns quants llançaments, com els de Sony (que podria presentar una nova família d’Xperia o amb diferent nom) i es rumoregen altres com d’LG, encara que ha quedat descartat el Galaxy S III de Samsung. De Nokia també es diu que podria presentar nous models, encara que aquests podrien ser Symbian atès que en el CES la companyia finlandesa va mostrar al món el Lumia 900 amb Windows Phone, i el mateix Stephen Elop havia promès més terminals amb Symbian. Tampoc us estranyeu que hi hagi una mica de tot o fins i tot res de res.
    En general, és de preveure que els nous terminals presentats siguin molt fins i de pantalla molt gran, al menys aquells que acapararan l’actualitat informativa.
  • Tablet de Nokia? És un dels rumors que es diuen sobre la presència de la companyia d’Espoo a l’esdeveniment barceloní. Nokia torna a atraure l’interès mediàtic, encara que aquest cop les expectatives van a l’alça, i no a la baixa. Aquest tablet estaria, òbviament, basat en Windows 8.
  • Pantalles flexibles? Si s’arriba a aquest extrem, serà un o dos terminals com a màxim, i serà difícil que s’arribin a comercialitzar o que surten de certs cercles. El Mobile sempre ens ha ofert algunes presentacions “rares”: mòbils submergibles, preparats per a entorns extrems,… Són els que sempre acaben sortint a les breus referències que els mitjans de comunicació generalistes donen a aquesta mena d’esdeveniments.
  • Quadcore a go-go. Si l’any passat van ser els xips de doble nucli, enguany les grans estrelles seran els de quàdruple, i no només en les presentacions dels fabricants de semiconductors, si no que ja vindran muntats en alguns dels terminals que es presenten.
  • Televisors? Encara que poc tenen a veure amb la mobilitat (quantes vegades heu vist algú pel carrer arrossegant un 32”?), els televisors connectats o smart TV són el gàdget de moda, pel que no serà estrany que els principals fabricants aprofitin l’excusa de les sortides HDMI dels seus terminals per connectar-los a un d’aquests i mostrar-los a la fira. A més, és possible que veiem solucions de sincronització de continguts entre TV i mòbil, o d’ús conjunt d’ambdós dispositius.
  • Apple podria ‘sabotejar’ la fira. No, no es tracta de que fanàtics de la poma mossegada realitzin amenaces telefòniques de bomba per a què la policia desallotgi el recinte firal de Barcelona, si no que la companyia de Cupertino podria realitzar una presentació en paral·lel, dividint d’aquesta manera l’atenció de mitjans i aficionats. Veurem un iPhone 5 o un iPad 3 presentats el 28 o 29 de febrer?

Recordem que des d’aquest mateix rotatiu realitzarem un desplegament especial amb motiu del Mobile World Congress, la informació del qual podreu seguir en temps real i al minut a través dels nostres serveis online: web i perfils de Facebook i Twitter.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: