Primer Flash, ara Java

Compartir

L’afectació provocada pel virus Flashback que -ha atacat a sistemes Mac OS X explotant un forat present en Java- ha dut a Apple a vetar del seu sistema de sobretaula aquest programari d’Oracle.

Logo de Java

Logo de Java

Flashback és un troià que afecta a sistemes Mac OS X, formant una botnet o xarxa d’ordinadors zombie. Per entrar en el sistema, explota una vulnerabilitat present en la màquina virtual Java inclosa en Mac OS X. El pegat corrector, ja publicat per Oracle, no està disponible per a totes les versions de la plataforma d’Apple.

Segons diverses companyies productores de programari de seguretat com la russa Dr. Web, Flashback és el malware que ha afectat un nombre més gran d’ordinadors Mac amb OS X, cosa que no sembla haver agradat gaire a Cupertino.

De fet, la companyia de la poma ha reaccionat contra Oracle (actual posseïdora dels drets sobre Java després de l’adquisició de Sun) de la mateixa manera que ho va fer en el seu moment contra Adobe per Flash: essent agressiva.

Apple ha publicat una nova actualització de seguretat per a Mac OS X 10.7 o superior que, senzillament, desactiva el plug-in de Java en tots els navegadors web presents en el sistema.

Segons cita el rotatiu en línia GlobalMediaIT, des de Cupertino van directes a la jugular: “Java és una amenaça per a tots els usuaris”. La postura de la companyia és que en el terreny de la Web, Java està obsolet i dóna més problemes de seguretat del que aporta al sistema, però com a llenguatge de programació encara continua sent totalment vigent.

Cal tenir en compte que Java és la principal plataforma de desenvolupament per a Android, mentre que iOS empra una variant de C. És possible que estiguem veient només el principi d’una maniobra de desprestigi cap a la plataforma d’Oracle per acabar danyant la imatge d’Android?

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: