Primeres reaccions a la proposta de Microsoft sobre Yahoo!

Compartir

Mitjançant un breu comunicat de premsa, la companyia simplement diu que "avaluarà" la proposició que li ha estat feta, mentre que Google dóna a conèixer la seva postura oficial contrària a l’operació.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Yahoo! es deixa estimar pel gegant de Redmond i no diu res sobre quina serà la seva postura oficial davant l’oferta que aquest darrer va fer a finals de la setmana passada d’adquirir l’històric proveïdor de serveis d’Internet per una xifra propera als 45 miliards de dòlars, i amb l’objectiu en ment d’unir esforços enfront de Google.

En un brevíssim comunicat de premsa penjat en el seu lloc web, Yahoo! diu simplement que "avaluarà" la proposta de Microsoft, a la qual afegeix l’adjectiu de "no sol·licitada", dada reveladora de la consideració de Yahoo! davant del moviment de l’empresa de Steve Ballmer, o simple xerrameca tècnica? En el comunicat també s’afirma que la decisió es prendrà tenint en compte els plans estratègics de la companyia així com el màxim valor per als seus accionistes.

Reacció pública de Google

Com era d’esperar, el gegant d’Internet qüestiona públicament els motius de Microsoft per adquirir Yahoo! en una operació que qualifica com a "hostil". Google es pregunta obertament si el que pretén la companyia de Redmond és desnaturalitzar els estàndards que han fet d’Internet una xarxa oberta i competitiva, i s’alegra que encara quedi prou temps per a què els reguladors legals ho vegin de la mateixa manera. En resum, res de nou o lluny del que s’havia esperat per aquesta banda.

Google s’escuda com a argument darrera dels nombrosos casos legals en els que s’ha vist implicada la companyia creada per Bill Gates, i els nombrosos estàndards aprovats internacionalment que no compleix el navegador web Internet Explorer per argumentar que el que volen fer a Redmond és imposar per la força i gràcies al gran nombre d’internautes que empren els seus serveis i els de Yahoo! (força que en el futur es combinaria si l’operació de compra continua endavant) els seus propis estàndards, estenent el monopoli de facto amb el que compten en altres camps com el dels sistemes operatius també a la Xarxa de xarxes.

Més informació:

Nota de premsa de Yahoo! sobre la proposta d’adquisició de Microsoft
http://yhoo.client.shareholder.com/press/releasedetail.cfm?ReleaseID=291270

Nota de premsa de Google
http://googleblog.blogspot.com/2008/02/yahoo-and-future-of-internet.html

Guillem Alsina