Primeres reaccions davant de la proposta de Microsoft a la Comissió Europea

Compartir

InternetOpera Soft deixa caure la idea de que Apple i Canonical haurien de fer el mateix amb els seus respectius sistemes operatius, mentre que altres veus afirmen que la mesura serà inútil i que el que caldria fer és obligar a Microsoft a complir els estàndards marcats pel W3C.

Redacció – Davant la recent proposta de Microsoft d’incloure una pantalla per a què l’usuari seleccioni quin navegador web vol per defecte, la primera a reaccionar fou la Comissió Europea, que ho va fer favorablement en un comunicat oficial d’aquesta institució, publicat en el seu lloc web. La següent ha estat Opera Soft, principal instigadora de les investigacions dutes a terme per l’ens regulador del mercat en el vell continent.

L’empresa noruega ho ha fet a través de les pàgines de NetworkWorld en una entrevista exclusiva amb Håkon Wium Lie, CTO (Chief Technical Officer) de la companyia. En ella, Wium es mostra satisfet amb la proposta, afirmant que donarà més marge de maniobra als actuals contendents en la guerra dels navegadors, pel què es pot suposar que si la Comissió Europea i Opera ho veuen amb bons ulls, aquesta és la mesura definitiva que Microsoft implantarà per tal de donar igualtat d’oportunitats als principals navegadors web. La incògnita, malgrat tot, és saber quins browsers figuraran a la llista.

Les apostes s’inclinen cap als “grans” existents actualment al mercat: l’Internet Explorer de la mateixa Microsoft, Firefox, Safari, Chrome i Opera. Com a opció per defecte s’intueix que se li proposarà a l’usuari l’Internet Explorer.

Wium també es mostra convençut de què la mesura impulsarà a la companyia de Redmond a complir millor amb els estàndards web, ja que teòricament, i en igualtat de condicions, suposa que els usuaris preferiran un browser que compleixi amb els estàndards marcats pel W3C.

Alguns analistes afirmen que el millor seria fer complir directament a Microsoft amb els estàndards marcats, amb el què els diversos navegadors estarien en major igualtat de condicions per a competir, més que obligar a la companyia de Redmond a incloure en el seu sistema operatiu una opció per a descarregar i instal·lar un altre navegador alternatiu al seu. A més, un cop tancada la llista, es tanquen també les possibilitats per a què futurs desenvolupaments es facin un lloc en el mercat i, per tant, canvia una situació de monopoli per part d’un actor per la d’un grup tancat de browsers que dominen el mercat.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)