Prince: Internet està acabada

Compartir

CibersocietatL’artista nord-americà renega de la Xarxa que havia recolzat quan aquesta començava a despuntar com a mitjà per a la distribució de música, i tanca el seu lloc web oficial enmig de crítiques a l’omnipresència de l’electrònica de consum en les nostres vides.

Redacció – Les declaracions del popular intèrpret, compositor i cantant nord-americà no haurien de ser notícia per elles mateixes, malgrat que la repercussió que han provocat a tota la Internet ens porta a parlar d’elles.

En una recent entrevista concedida al rotatiu britànic Daily Mirror (que, paradoxalment, ha estat publicada també en la seva versió online), “The Artist” (com també li agrada de fer-se anomenar) s’ha despatxat a gust amb la Xarxa de xarxes: “Internet is over(Internet està acabada, de forma més o menys literal). No és el primer músic de talla internacional que es rebel·la contra la Xarxa; en el 2007, Sir Elton John fou criticat de cap a cap d’Internet per demanar el tancament d’aquesta xarxa de comunicacions.

Els motius, en aquest darrer cas, poden ser evidents, ja que el disc que John havia tret amb anterioritat no havia complert amb les expectatives de vendes, quelcom del que l’artista en va culpar a la pirateria, arribant a proposar el tancament d’Internet (textualment) durant diversos anys.

En el cas de Prince, el motiu queda més ocult; el polifacètic artista nord-americà fou un entusiasta de la Xarxa i un dels pioners en distribuir la seva música en la què llavors es postulava com el mitjà del futur. Ara, Prince es declara tecnòfob, afirma que Internet està acabada i que tanta tecnologia no pot ser bona per a les persones.

El darrer disc de l’artista, a punt de sortit, no serà distribuït a iTunes ni en cap altre servei online. Conseqüent amb les seves noves idees, Prince el distribuirà a Anglaterra com un extra afegit al Mirror. En altres països també serà distribuït de la mateixa manera juntament amb altres publicacions, com l’edició alemanya de la revista musical Rolling Stone.

L’artista també ha tancat el seu lloc web, i ha complementat les seves declaracions sobre Internet tot afirmant que “tanta electrònica de consum no pot ser bona per a les persones”, referint-se a la proliferació de reproductors de MP3, telèfons mòbils i ordinadors. Prince s’ha tornat tecnòfob.

Com era d’esperar, hi ha hagut reaccions de tota mena, malgrat que les més massives a Internet (com no, per ser el mitjà criticat) i de rebuig a les paraules de Prince.

The Artist s’ha avançat molts cops al seu temps, malgrat que aquest cop sembla que nedi a contracorrent.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)