Problemes amb l’antena de l’iPhone 4 podrien obligar a Apple a canvis en totes les unitats venudes fins a la data

Compartir

AppleLa pèrdua de cobertura fins al punt de no poder rebre ni realitzar trucades podria obligar al fabricant i/o a l’operadora nord-americana AT&T a canviar l’aparell a tots els clients que així ho sol·licitin, malgrat que també és possible una solució mitjançant actualització de firmware.

Redacció – Abans que res, aclarir que ni Apple ni AT&T han reconegut ni realitzat comentaris al respecte d’aquesta qüestió, malgrat que usuaris i weblogs ho comenten a Internet.

Pel que sembla les unitats venudes fins a la data del nou iPhone 4 (que ha constituït tot un rècord per a Apple) pateixen d’una problemàtica a l’antena que els fa perdre totalment la cobertura fins al punt de no poder realitzar ni rebre trucades.

Segons diverses fonts no oficials, la problemàtica es troba en el fet de que l’iPhone busca de manera automàtica la banda de comunicacions en la que tingui millor cobertura. Si l’usuari agafa el terminal tocant la part que allotja l’antena, això provoca una distorsió en les lectures efectuades per el smartphone d’Apple que li impedeixen trobar la banda adequada.

La solució al problema podria passar per haver de canviar els terminals afectats, que són tots els que s’han venut fins a la data. Això seria molt contraproduent tant a nivell pràctic (per la despesa de material que comporta, la infraestructura humana necessària per dur-ho a terme, i la pèrdua econòmica que implica) com d’imatge tant per a Apple com per a AT&T, operadora que comercialitza en exclusiva l’iPhone 4 per als Estats Units.

Una altra possibilitat, sens dubte molt millor per a Apple, és una actualització de firmware que corregeixi el comportament del telèfon. Tot dependrà de si es tracta d’un problema exclusivament de maquinari o bé si és possible reprogramar-lo i empaquetar aquesta reprogramació en una actualització descarregable des d’Internet.

Els consumidors afectats són els compradors nord-americans. És probable que els iPhone 4 que es posin a la venda en altres països ja tinguin aquest defecte corregit en el futur.

El nou iPhone 4 

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina