Programari permet execució nativa d’Android sobre Windows

Compartir

Pot córrer sobre Windows Vista, 7 i 8, i no empra emulació, per la qual cosa la velocitat d’execució d’aplicacions és més alta.

WindowsAndroid en execució

WindowsAndroid en execució

Aquelles persones interessades en executar el sistema operatiu Android en un PC compatible x86 compten amb un nou projecte: Socketeq WindowsAndroid. El que diferencia a aquest de, per exemple, Android-x86, és que aquest darrer busca executar la plataforma del robot verd directament sobre el maquinari, prescindint de qualsevol altre sistema operatiu, mentre que WindowsAndroid (i com el seu nom indica) no prescindeix d’un sistema subjacent, si no que s’executa per sobre d’ell.

Aquesta dualitat permet aprofitar al màxim l’accés al maquinari, per exemple, ja que amb Android natiu sobre un ordinador x86 és possible que no pugueu accedir a perifèrics com la webcam o gaudir de la màxima resolució de pantalla, degut a la manca de drivers específics, producte també de l’escàs suport dels fabricants de maquinari.

Socketeq explica més detalladament la tecnologia emprada per WindowsAndroid en un document que es pot consultar lliurement en el seu lloc web. La pedra de toc per aconseguir un rendiment màxim i l’execució nativa sobre Windows sembla ser el port de la màquina virtual Dalvik, responsable de l’execució de les apps en el sistema, així com una capa d’adaptació que s’executa entre Windows i Android, i que probablement s’encarregui de tramitar les crides al sistema que es facin des d’Android passant-les a Windows i redirigint al seu torn la resposta de tornada cap al sistema de Google.

WindowsAndroid s’afegeix a un ventall de solucions per a executar la plataforma del robot verd en PC’s x86, juntament amb el ja abans esmentat projecte Android-x86 i a Alien Dalvik, la solució de Myriad.

Aquells internautes que vulguin descarregar WindowsAndroid hauran de buscar fonts alternatives fora del lloc de Socketeq, ja que degut a l’alta demanda experimentada i a les limitacions que aquest pateix, s’han suspès les descàrregues directes, tot i que el programari pot ser trobat a través de motors de cerca i llocs especialitzats en la descàrrega de programari.

En el cas d’emprar una font alternativa a l’oficial, recomanem als nostres lectors que extremin les precaucions a l’hora de descarregar i usar els paquets de programari descarregats, ja que hi ha risc de manipulació per a injectar en ells malware.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: