Prova convincent del futur Google Babel

Compartir

El blog Android Police mostra captures de pantalla en les quals es veuen referències directes des de Gmail a Babel, la qual cosa consistiria en una filtració involuntària. Babel seria un nou sistema de missatgeria instantània de Google que podria integrar diferents serveis sota una mateixa interfície.

Aquestes darreres setmanes diverses publicacions en línia han especulat sobre la possibilitat que Google llenci un nou producte i servei, anomenat Babel i que unificaria els productes de missatgeria instantània i videoconferència de la multinacional del cercador, com GTalk, sota una única interfície, més senzilla i multiplataforma.

Els nois de Sergey Brin i Larry Page intentarien així conquerir un terreny que, fins a la data, se’ls ha resistit, malgrat que GTalk i els Hangouts en Gmail i Google+ tenen un cert èxit entre els usuaris, sense arribar a dominar majoritàriament en el seu camp.

Aquest passat cap de setmana, el blog Android Police va publicar un article en el qual s’hi mostren unes captures de pantalla que confirmarien l’existència de Babel (al qual en altres publicacions s’ha esmentat com a Bable, alterant l’ordre de les dues últimes lletres). El nom d’aquest nou producte és una clara referència a la mítica Torre de Babel, el lloc en el qual la humanitat va començar a parlar diverses llengües com a càstig diví a la seva arrogància en intentar construir una torre tan alta que arribés al cel. El paral·lelisme és clar amb les diferents “llengües” que parlaria el nou servei, permetent a dispositius mòbils, ordinadors i possiblement smart TV’s, comunicar-se entre ells sense cap barrera.

El tros del missatge aparegut a l'usuari de Google+ quan va eliminar uns missatges de Gmail en el qual s'hi podria haver revelat accidentalment l'existència de Google Babel

El tros del missatge aparegut a l’usuari de Google+ quan va eliminar uns missatges de Gmail en el qual s’hi podria haver revelat accidentalment l’existència de Google Babel

Les captures de pantalla aconseguides per Android Police han estat verificades pels mateixos membres del blog, i mostren missatges en Gmail que al·ludeixen a converses emmagatzemades a Babel. Ha estat un usuari de Google+ qui les ha publicat, i els responsables d’Android Police detallen a l’article la seva metodologia per a certificar l’autenticitat de les imatges.

Pràcticament podem apostar per la futura existència de Google Babel, malgrat que és difícil precisar el moment de la seva presentació. Aquest nou producte es pot veure com una mena de resposta a Facebook, qui amb el seu programari Home recentment presentat, unifica diferents serveis de missatgeria instantània sota una sola interfície.

Babel també podria ser simplement això, una capa de programari que unifiqués diferents serveis sense alienar-los o, almenys que tingui cabuda per a serveis que no siguin de Google, com ara el popular WhatsApp.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: