Provant Android en un PC sense haver-lo d’instal·lar

Compartir

AndroidUna imatge Live de CD amb la plataforma de Google permet provar-la en qualsevol ordinador sense haver-lo d’instal·lar.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – L’interès per la plataforma Android promoguda per Google (però de la qual en formen part també altres companyies productores de maquinari, programari, serveis i operadores de telefonia) ha augmentat amb el temps, especialment pel què fa al seu ús fora del camp de la telefonia mòbil. Són ja no pocs els intents reeixits d’implementar-lo en alguns netbooks, especialment procedents del món hacker.

Ara, i per al comú dels mortals, ja es troba a l’abast de tothom una nova forma de provar aquest sistema operatiu basat en GNU/Linux, mitjançant un Live CD compatible amb la plataforma de maquinari x86, de manera que qualsevol posseïdor d’un PC estàndard pot executar-lo sense haver d’instal·lar res a la seva màquina ni témer pels continguts del seu disc dur, ja sigui de forma nativa o bé mitjançant una eina de virtualització com VMware o VirtualBox.

Live Android ofereix exactament el que promet en el seu nom per a la plataforma x86, és a dir, els PC’s normals i corrents inclosos els Apple Macintosh (iBook, MacBook, iMac,…). La seva darrera versió és la 0.2 publicada el 6 de juliol, i es basa en el projecte de port del sistema operatiu per a la saga d’ordinadors Eee PC d’Asus, una sèrie d’ultraportàtils (o netbooks; de fet, els que van definir el mercat actual en aquest segment d’ordinadors) molt populars.

Si actualment aquest projecte és simplement una “joguina” per fer un tast del què per a molts és el deliciós àpat d’Android sense haver d’adquirir un telèfon que empri aquesta plataforma ni instal·lar l’emulador que Google inclou en el SDK per a la creació d’aplicacions compatibles amb aquest sistema, la intenció del projecte és anar més enllà i convertir Android en una plataforma vàlida com a sistema operatiu principal per a màquines desktop, una tasca que s’anirà desenvolupant al llarg del temps.

La descàrrega de la imatge ISO per a bolcar directament a CD es du a terme des de la mateixa pàgina web del projecte, en dues parts que s’han d’unir-se mitjançant el programa HJSplit (de descàrrega gratuïta), o bé accedir a una de les descàrregues alternatives que s’inclouen en el full de Readme i que proporcionen la imatge unida en un sol arxiu.

A l’hora de treballar amb Android sobre un ordinador desktop haurem de tenir en compte que aquest sistema operatiu hereta directament des de la plataforma creada per a mòbils, i per tant l’estructura de menús i de les pantalles és exactament la mateixa que podem tenir en un terminal de telefonia. Així, per moure’ns amb habilitat pel seu entorn, haurem d’emprar les tecles de Windows (que emula la de Home en el telèfon) i menú contextual del sistema operatiu de Microsoft (que exerceix la mateixa funció que prémer la tecla de menú en un telèfon amb Android).

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)