Proven que un tablet PC funcionant amb webOS és viable en poc temps

Compartir

Un dels seguidors del lloc web PreCentral, dedicat a l’actualitat de la nova plataforma de Palm, aconsegueix executar nativament webOS en un portàtil Dell. La possibilitat de crear un tablet PC basat en aquest sistema està, doncs, més a prop del que ens imaginem.

Redacció – Si la setmana passada publicàvem un article en el qual ens preguntàvem si HP estava preparant un tablet basat en webOS o adaptant el Slate a aquest sistema operatiu indicant que un dels handicaps als quals s’enfrontava era l’execució d’aquest programari sobre maquinari x86, ahir rebíem notícies de que és possible.

El lloc web PreCentral (dedicat a l’actualitat sobre la plataforma de Palm) ha fet públic un vídeo realitzat per un dels seus usuaris, en el qual es mostra el sistema operatiu webOS arrancant en un portàtil Dell C600, una màquina que munta un xip x86. Aquest vídeo pot ser vist al final d’aquest article gràcies al servei de YouTube.

L’èxit ha estat aconseguit mitjançant l’extracció de la imatge del webOS d’un emulador i la seva execució directa sobre maquinari x86, en aquest cas l’abans esmentat portàtil de Dell.

Tècnicament és viable, fet que no implica que s’arribi a realitzar tan aviat com sigui possible, ja que a més de l’apartat tècnic cal tenir en compte la vessant comercial, si és que HP no té ja a punt els plans per encaixar webOS en la seva línia de productes. En aquest cas, un tablet funcionant sota webOS podria veure la llum al voltant dels mesos d’estiu o, com a molt tard, poc abans de la campanya nadalenca. Potser en el proper Computex de Taiwan ens esperi aquesta sorpresa?

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina