PSVita: segon assalt, aquest cop amb canvi de ring, Osaka

Compartir

Si a l’anterior article vaig dir que el Yodobashi de Kyoto és gran, aquest encara ho és més, un monstre arquitectònic que es projecta a la vista tot just sortir de l’estació de Hankyu, juntament amb altres edificis no menys alts.

La PSVita, en mans del nostre corresponsal al Japó

La PSVita, en mans del nostre corresponsal al Japó

Després d’un viatge amb tren de gairebé una hora, ens veiem entrant en el Yodobashi d’Umeda (Osaka) i ens n’adonem que aquí cap cartell anuncia l’obertura primerenca del centre per a vendre la PSVita. Pugem a la segona planta i allà ens hi trobem amb els expositors de Vita, i aquest cop si que veiem gent rondant la zona. Decidim fer la reserva, ja que en cas de canviar d’opinió la cancel·len l’endemà de fer-la i no cal pagar res, pel que “val més prevenir”, com diuen. Ens fem amb una tarja reserva del model WIFI+GPS+3G, tarja de 16 Gb i un joc, i en girar la vista, completament distreta per les pantalles publicitàries, veiem unes quantes consoles de prova.

Rètol anunciant la PSVita

Rètol anunciant la PSVita

Després d’esperar que algú acabi ens fem amb una d’elles i la primera cosa que podem notar és que, encara que per les imatges que es poden veure per Internet no ho sembli, és realment agradable de fer anar. Prova de botons, creueta, sticks i gallets feta satisfactòriament i potser amb la sensació que a vegades es pot arribar a tocar el panell tàctil posterior per equivocació, ens posem a provar les demos.

Vam poder provar Marvel vs Capcom 3, Shinobido 2, Uncharted i Gravity Daze. A cadascun millor, diria jo. No cal dir gaire res sobre Marvel VS Capcom 3, després de veure les versions de sobretaula queda vista aquesta, i parlem d’una portàtil. Shinobido 2 gràficament potser no destaqui tant, però la dinàmica de joc resulta molt atractiva. Uncharted 3 és d’aquests jocs que a nivell gràfic et deixa amb la boca oberta i et fa mirar diverses vegades la consola per a assegurar-te que realment hi cap tanta qualitat en un trasto tan petit. A destacar l’opció de disparar amb la mirilla: En prémer el gallet i activar l’opció, controlarem el punt de mira movent la consola i resulta sorprenentment precís, podent disparar al cap amb una mica de bon pols i bona pràctica. Increïble. Per acabar, Gravity Daze va ser la última demo que vam provar i crec que la que més ens va agradar. Amb trets de còmic i detalls futuristes i d’altres mons, va ser la demo que més ens va atraure i que va provocar que no ens poguéssim desenganxar de la màquina.

Després de provar la PSVita ens dirigim a caixa a formalitzar les reserves i després d’informar-nos el dependent que les targes de 16 Gb estan totalment esgotades i que no saben quan en tornaran a tenir (encara que tinguin targes de reserva exposades) li preguntem si faran horari especial, a la qual cosa ens respon que en un principi faran l’horari normal.

Vaja, sembla que el sistema de reserves i que no sigui una màquina tan revolucionària com va ser la seva germana gran, ens trauran la possibilitat de veure en persona quelcom que tantes ganes vaig tenir de veure, les cues dels japonesos pel llançament d’una nova consola…

Crec realment que de l’anterior opinió a aquesta hi ha canvis que, encara que no són significatius, em fan ser una mica més optimista respecte a l’acceptació que tindrà la PSVita entre el públic japonès.

De totes maneres, un preu elevat, un nou format de targes de memòria també molt car (donant l’espai que altres donen per molt menys diners), un sistema de comptes d’usuari polèmic que necessita d’una tarja de memòria per a cada usuari que tingui la màquina, un catàleg de llançament (almenys al Japó) una mica pobre encara que amb alguns bons títols, fa pensar que Sony s’haurà de posar les piles si realment vol que la PSVita tingui tant d’èxit com el va tenir tenir la PSP, màquina amb què van pretendre introduir el format UMD, avui en dia més mort que viu. Com en la majoria dels casos, allò que mana són els jocs, i segons sembla es preparen molts bons títols per al futur.

Toca esperar, en el nostre cas a la matinada del 17 de desembre, i si no plou més del compte, www.imatica.org estarà allà i, vosaltres, també.

Expositor amb productes relacionats amb la PSVita

Expositor amb productes relacionats amb la PSVita

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: