Psystar ofereix actualitzacions per al Mac OS X hackejat dels seus PC’s

Compartir

El venedor dels autobatejats clons de Mac desafia a la companyia de Cupertino saltant-se l’únic pas que fins ara no podien fer els seus usuaris: l’actualització del sistema.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Després de calmades les aigües que la mateixa Psystar va deixar revoltades amb l’anunci dels seus clons no autoritzats dels ordinadors Apple Macintosh i un cop apareguts aquests en escena, és la mateixa Psystar la que torna a remoure-les amb l’aparició d’un nou producte de programari, el primer Service Pack per al Mac OS X hackejat que equipa als seus ordinadors.

Aquest primer Service Pack inclou les darreres actualitzacions de seguretat i nou programari que Apple ha publicat per al seu sistema operatiu, incloent la darrera i esperada versió de Java. Aquestes, al seu torn, poden ser descarregades individualment des del lloc web de Psystar.

L’actualització del sistema era una de les traves que tenien els usuaris de màquines Psystar amb Mac OS X. Amb aquesta iniciativa, la companyia es salta directament a Apple i permet als seus usuaris l’actualització del programari dels seus "clònics" Mac.

I les represàlies d’Apple?

Tothom esperava la reacció de la companyia de Cupertino, i el que es predeia és que aquesta seria irada i contundent. El fet més inexplicable és que, almenys per ara, Apple no ha emès cap comunicat oficial per explicar el seu punt de vista sobre Psystar, la legalitat de les pràctiques que aquesta està fent, i el que passarà d’aquí en endavant.

Igualment decebedor per a molts ha estat la manca d’activitat legal per part de la companyia de Steve Jobs, ja que s’esperava que basant-se en la llicència d’usuari de Leopard, Apple acudiria als tribunals per aturar de soca-rel l’activitat de Psystar i la seva venda de màquines amb l’etiqueta de compatibles amb Mac OS X. Aquesta acció era més que esperable pel zel que té la companyia de Cupertino en mantenir sota control els seus productes i la seva imatge.

Pot ser que la tàctica d’Apple sigui, simplement, posar terra sobre tot l’assumpte. La compatibilitat de les màquines de Psystar es basa en la iniciativa OSX86Project, en la qual es hackeja el sistema operatiu de la companyia de la poma per a què funcioni en maquinari PC x86 estàndard.

El fet que el sistema sigui hackejat, modificat per a què funcioni sobre una màquina per a la que en principi no ha estat dissenyat, fa que no pugui ser garantida la seva estabilitat al 100%. Potser Apple estigui esperant que els tests duts a terme per llocs web especialitzats en tecnologia i bloggers que hagin adquirit una màquina de Psystar, demostrin que la seva compatibilitat amb el Mac OS X no és total. La pregunta és: i si fracassa aquesta tàctica?