Publicades les especificacions de MeeGo per a smartphones

Compartir

La interfície d’usuari s’inspira clarament en iOS i Android. El codi font ja es troba disponible per als desenvolupadors, i la plataforma serà llançada a l’octubre com a MeeGo 1.1 .

La interfície de MeeGo per a smartphonesGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – El projecte MeeGo (plataforma GNU/Linux producte de la fusió de Maemo i Moblin, promogudes per Nokia i Intel respectivament) ja comptava amb una versió per a netbooks i ordinadors de sobretaula, i d’un kernel funcional per a smartphones (provat sobre el model N900 de Nokia), però encara no hi ha un sistema complet i funcional, que és el que es desenvoluparà al llarg dels mesos vinents fins al seu llançament previst per a l’octubre d’enguany.

A més de marcar el punt de partida d’aquest desenvolupament com a "Day 1" (dia u), l’equip de desenvolupament de MeeGo també ha presentat les directrius que seguirà la interfície gràfica d’usuari de la versió per a smartphones, i que abandona l’aspecte més "geek" de Maemo per assemblar-se als sistemes operatius a l’ús per a smartphones com són l’iOS d’Apple i Android.

A la part inferior de la pantalla disposarem del switcher, una àrea en la qual es mostraran les aplicacions obertes amb una miniatura de la seva corresponent finestra, semblant a l’intercanviador d’aplicacions de Maemo. Si MeeGo segueix la tendència de la plataforma de Nokia, serà possible veure l’evolució de l’estat de l’aplicació en el mateix thubnail del switcher.

A partir d’ara, MeeGo 1.1 per a smartphones serà desenvolupat per una comunitat de programadors independents però lligats al projecte i sota una direcció que respondrà davant Nokia i Intel.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina