Publicat Chrome 2… però només per a Windows

Compartir

GoogleMés rapidesa per a la nova versió d’un programa que progressa de forma inusitadament ràpida respecte a altres desenvolupaments de Google. Els “maquers” i “linuxers” encara no veuen a l’horitzó una versió final per a les seves respectives plataformes.

Redacció – Amb encara molt poca vida a les seves espatlles, el navegador web Google Chrome ha arribat a la seva versió 2.0, un procés de maduresa inusitadament ràpid que es contradiu amb l’habitual filosofia de “beta continuada” dels productes de la multinacional del cercador. Aquesta ràpida progressió és probable que es degui a la necessitat estratègica de la companyia de comptar amb una opció de mercat forta, potent, i probablement un pas més en l’assalt de la companyia als sistemes operatius d’escriptori.

De fet, Chrome també es troba en un desenvolupament continuat en el si de Chromium, un projecte de codi obert que recopila el codi donat per programadors independents i contribuïdors i s’encarrega de compilar les betes intermèdies entre versions. Així que aquesta versió 2.0 estable ha estat el producte de compilar els darrers avanços producte de diverses betes prèvies.

En aquesta versió 2.0 de Chrome ens trobem amb un navegador més ràpid, fins a un 30% segons Google. El motor de processament de JavaScript, conegut com a V8 en honor a un motor de cotxes d’origen nord-americà -també utilitzat en avions-, ha estat més optimitzat encara per tal d’obtenir el màxim rendiment quan s’accedeix a les modernes aplicacions en línia, com el gestor de correu Gmail o Google Docs.

Altres novetats que ens porta Chrome 2.0 són l’autoomplert de formularis, un mode de pantalla completa i la possibilitat d’eliminar miniatures de les pàgines visitades en la pestanya inicial. Aquesta darrera funcionalitat podria haver estat afegida en gran mesura degut a les crítiques per part d’internautes que han visitat pàgines amb continguts “delicats” per a què els vegin altres usuaris de la mateixa màquina (llegeixi’s pornografia en la majoria dels casos), i que fins ara no tenien forma d’amagar les seves visites inconfessables.

Chrome 2.0 ja pot ser descarregat des del seu lloc web, i aquells usuaris que ja el tinguin instal·lat en el seu ordinador rebran l’actualització directa.

Tot i que Chrome per a Windows ha arribat a la seva versió 2.0, poques notícies es tenen encara de les esperades versions per a GNU/Linux i Mac OS X tret d’alguns apunts que indiquen que la seva progressió continua a bon ritme en el marc del projecte Chromium, i malgrat que la companyia -per diverses veus autoritzades- va insistir que des de la sortida a la llum de les primeres versions per a Windows, no passaria gaire temps per a què els “maquers” i “linuxers” poguessin gaudir d’una versió nativa de Chrome per als seus respectius sistemes operatius.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)