Publicat el programa definitiu del BDigital Global Congress 2009

Compartir

BDigital Global Congress 2009L’esdeveniment comptarà amb la presència de la directora de campanya de Barak Obama, el nou president dels Estats Units que deu bona part de la seva elecció a la campanya realitzada en línia a través de llocs 2.0 com Facebook.

Redacció – Amb un canvi de seu i la renovació de la seva estructura (una més, i sembla que “any nou, vida nova” és una regla que segueix estrictament l’organització d’aquest esdeveniment) afronta aquest 2009 el BDigital Global Congress de Barcelona (antic IGC, Internet Global Congress), el congrés mundial d’Internet en el qual es debatrà sobre les tecnologies i l’ús de la Xarxa. De la Fira de Barcelona es passa, a poca distància, al Caixaforum de “La Caixa” en un any presidit, paradoxalment, per la crisi financera, un tema que sense cap mena de dubte marcarà l’agenda d’aquest i de molts altres esdeveniments. Un altre canvi important és que, a diferència de les anteriors edicions, la d’enguany serà d’accés gratuït.

Una instantània del BDigital 2008

El BDigital Global Congress 2009 té com a objectiu promoure i fer extensiu el coneixement sobre els avantatges de les tecnologies de la informació i la comunicació en quatre àrees estratègiques: Societat del Coneixement, Salut, Seguretat i Mobilitat.

La inauguració de l’esdeveniment comptarà amb la presència de Rahaf Harfoush, responsable de la campanya de comunicació en línia de l’ara president dels Estats Units d’Amèrica, Barak Obama. El llavors candidat va orquestrar el que s’ha considerat unànimement com la campanya política que millor ha aprofitat els recursos tecnològics i, més concretament, les xarxes socials i la filosofia 2.0 . Els partidaris d’Obama van comptar amb els recursos per construir blocs i microsites de suport al candidat, i aquest es va mostrar molt proper a tothom gràcies a les xarxes socials en general i molt concretament a Facebook, la xarxa social número u (entre el quart i cinquè lloc del món de tots els llocs web). L’organització de l’equip d’Obama a Internet està sent estudiada per gran quantitat de persones al voltant del món des de diferents angles; experts en màrqueting, psicòlegs de masses i, evidentment, qualsevol polític que vulgui millorar els seus resultats.

La Sra. Harfoush donarà la conferència inaugural del dia 18, la mateixa data en què s’entregaran els Premis BDigital a la Innovació Digital i Ciutat del Coneixement, una tradició de l’esdeveniment.

De la resta del programa, aquest altera la forma en què es presenta el temari. Si anteriorment teníem diverses conferències simultànies sobre temes concrets, ara de dedicarà la jornada del matí a un tema tractat extensament, i la jornada de la tarda a un altre. Es debatran temes com “La Internet del futur i els reptes de seguretat”, “Incidència dels futurs sistemes personalitzats en el sector de la salut” o “Visions de futur en la mobilitat”.

L'àrea de trobades del congrés en el 2008

Cada un dels dies estarà dedicat a una de les àrees del congrés. Així, el dilluns dia 18 li tocarà el torn a la Societat del Coneixement, el dimarts a la seguretat, el dimecres a la mobilitat, i el dijous a la salut.

La darrera novetat destacable és que la jornada serà “intensiva”, començant a les 9 del matí i acabant a les 14 hores (2 de la tarda). L’últim dia, dijous 21, tindrem la sessió plenària de cloenda i un còctel de comiat.

Les inscripcions poden ser realitzades des d’ara mateix en el lloc web del congrés.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)