Publicat GNOME 3.4 amb poques novetats

Compartir

Millores cosmètiques i actualització de les aplicacions incorporades a l’entorn com el navegador web, principals signes distintius d’aquesta nova revisió.

Nova revisió de GNOME, que arriba en un moment d’hores baixes per a aquest entorn lliure, ja que en els darrers mesos ha anat perdent bona part de la seva “clientela” en favor de KDE i, en el cas d’Ubuntu, de la mateixa solució de Canonical, Unity.

La nova revisió 3.4 de l’entorn inclou un seguit de canvis menors que, sens dubte, interessaran a més d’un usuari:

Gràficament, més atractiu

Les aplicacions incloses a l’entorn han patit un rentat de cara que les ha actualitzat i fet més atractives a ulls dels usuaris. Un bon exemple d’aquest redisseny són els menús d’aplicació, contextuals (que canvien segons el programa en el qual els estiguem veient) i integrats a la barra de títol.

L'aplicació de cerca de documents

L'aplicació de cerca de documents

Nova cerca unificada de documents

La nova eina de cerca permet trobar documents no només al sistema de fitxers local, sinó també a Internet des d’una sola interfície unificada. No és un concepte nou en el món dels escriptoris gràfics per a ordinadors desktop, però sí és el primer cop que s’implementa en GNOME.

La cerca de documents

La cerca de documents

Un navegador web millorat

Un dels punts que no acaba d’arrencar a GNOME és la navegació web. La nova versió del navegador, que ara rep el simple nom de Web, millora l’eficiència i funcionalitat, i presenta una interfície renovada. Poc, ens temem, per arrabassar-li usuaris a les solucions ‘grans’ com Chrome o Firefox.

El navegador web, anomenat simplement... Web

El navegador web, anomenat simplement... Web

altres millores

  • scroll més suau
  • integració de comptes Windows Live en el sistema

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: