Publicat Google Earth 4.3

Compartir

La seva novetat més atractiva resideix en la possibilitat de veure qualsevol racó del planeta a qualsevol hora del dia que vulguem, espectacular si activem les vistes d’edificis i accidents del terreny en 3D.


Una de les vistes de Google Earth 4.3Redacció iMàtica – Google ha publicat la nova versió 4.3 del seu programa Earth, un software que permet passejar de manera virtual per qualsevol racó de la Terra, a més d’afegir funcionalitats tan espectaculars com la visió de cèlebres edificis i monuments en tres dimensions. En aquest sentit, el contingut aportat pels mateixos usuaris del programari és altament important, doncs ells poden realitzar els edificis en 3D que després seran gaudits per tothom.

Google Earth s’ha convertit en un programa de realitat virtual per passejar pel nostre planeta. Els centres de les principals grans ciutats nord-americanes i de les grans capitals de tot el món on estan els monuments més importants, es troben reproduïts en tres dimensions fidelment, de manera que fins i tot ens pot ser d’ajut per preparar la ruta turística d’un viatge.

És precisament en l’apartat 3D en el que s’han centrat les novetats d’aquest espectacular programari, afegint gran quantitat de contingut que pràcticament ens permet realitzar autèntiques passejades virtuals per les grans ciutats.

Ara, a més, tenim a la nostra disposició la capacitat de ‘moure el temps’ segons vulguem gràcies a una barra disponible a la part superior de la finestra del programa en la qual hi seleccionarem l’hora del dia a la qual volem veure la ciutat o regió (també existeixen models 3D de zones muntanyoses i altres).

Gràcies al càlcul de la posició del sol respecte a la Terra en el moment que escollim, podrem veure el joc de llums i ombres que es projecta sobre la superfície de la regió visualitzada, amb un efecte realment sorprenent i espectacular.

També s’han simplificat i millorat els controls per realitzar un passeig a nivell del terra entre els edificis tridimensionals, afegint-li a això la funcionalitat Street View que ens permet veure fotos en 360 graus de cadascun dels carrers o cruïlles de la ciutat escollida. És clar que de moment, això funciona només per a unes quantes urbs dels Estats Units, tot i que és probable que aviat ho veiem adaptat a altres grans capitals europees i de la resta del món.

Altres millores que inclou aquesta versió són:

– El sistema de zoom va més ràpid, permetent passar de l’espai al nivell de carrer en menys temps
– Ampliat el nombre d’idiomes amb 12 noves incorporacions entre les quals s’hi inclouen el castellà de Llatinoamèrica, Portuguès, Romanès, Hebreu o Finlandès

Més informació:

Post en el bloc oficial de Google anunciant aquest nou programari

Guillem Alsina