Publicat NetBSD 5.0

Compartir

L’aportació més interessant d’aquesta nova versió és el major rendiment del sistema i les aplicacions que empren la tècnica de programació multi-fil en els processadors multinucli, a més d’altres millores puntuals.

Redacció – Juntament amb FreeBSD i OpenBSD, NetBSD constitueix la tercera “gran” versió de la família Unix BSD (Berkeley System Distribution), essent precisament OpenBSD al seu torn un derivat d’aquest sistema que busca comprendre un gran nombre de plataformes des d’ordinadors fins a sistemes encastats passant per PDA’s i ordinadors de butxaca.

Aquesta nova versió “major” de NetBSD presenta com a principal novetat una millora en el rendiment i escalabilitat en els sistemes amb processadors multinucli, tots els moderns Intel i AMD. Les aplicacions multi-thread (multi-fil) podran esprémer al màxim aquesta característica dels xips més moderns.

La resta de les novetats són puntuals i poden ser consultades a l’article del lloc web de NetBSD en el qual s’hi especifiquen els detalls d’aquesta nova revisió.

NetBSD 5.0 pot aconseguir-se des de ja a través del lloc web del projecte, disposant d’imatges ISO, FTP o mitjançant l’adquisició dels CD’s oficials.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)