Publiquen el que podrien ser fotografies exclusives de la propera generació de l’iPhone d’Apple

Compartir

iPhoneSi la companyia de Cupertino segueix la seva línia habitual de presentacions, enguany i prop de les dates estiuenques tocaria presentar nova versió del seu smartphone, el famós iPhone. Però dos rotatius en línia nord-americans podrien haver-se avançat (o no) a la companyia de Cupertino, i publiquen fotos de l’esperat aparell.

Redacció – Externament, l’aparell -i sempre comptant amb què les imatges siguin autèntiques- presenta com a principal novetat una càmera frontal a la part superior que facilita la presa d’autofotos i la realització de videoconferència. Precisament, aquest darrer punt ja s’entreveia quan es van donar a conèixer detalls de l’API de la versió 3.2 de l’SDK de l’iPhone OS en el qual s’hi incloïen les noves funcionalitats per a l’iPad i altres que semblava que no es corresponien ni a aquest aparell ni a l’iPhone.

Malgrat que Apple té fama d’avançar-se al seu temps, la funcionalitat d’una segona càmera ja fa temps que es troba en els terminals de les altres marques, i d’acabar sent certes aquestes captures, arribaria amb força retard a l’iPhone. Tot i això, a Cupertino sempre poden preguntar a qui els critiqui per això: realment, quanta gent empra la videoconferència?

El lateral de l’aparell també canviaria, assemblant-se més al de l’iPad. Fa la impressió que el suposat nou iPhone és més "quadrat" que el seu antecessor, a més que algunes fonts indiquen que la seva part posterior també és de vidre. La pantalla probablement serà d’alta definició (HD per les sigles de High Definition en anglès), el que fa que aquest model de telèfon hagi estat batejat popularment com a iPhone HD.

El sistema operatiu que l’equipa és nou (se suposa que l’iPhone OS 4.0, malgrat que amb una interfície gràfica remodelada respecte a l’actual), i l’espai d’emmagatzemament és sobredimensionat per al que estem acostumats: 80 GB. És previsible que, de ser cert això, aquest sigui el model de gamma alta.

Filtració controlada?

El secretisme d’abans per als nous productes d’Apple, dels que molt poc o res se sabia abans de la seva presentació pública per part de la companyia, ha estat substituït per una sèrie de rumors en determinats rotatius que, amb més o menys encert, s’acosten al què llançarà Apple properament.

Aquest “èxit sobtat” dels periodistes davant dels xics de Steve Jobs pot ser degut a dos factors: d’una banda, realment fonts properes a Apple estan revelant detalls dels futurs llançaments de la companyia, ja siguin treballadors seus o d’empreses que són subcontractades per a fabricar els dispositius. D’altra banda, la premsa especialitzada també podria estar sent utilitzada per la companyia de Cupertino, que aniria filtrant de manera controlada rumors dels seus propers llançaments per a preparar i dirigir al públic consumidor.

Segons expliquen, el present dispositiu fou trobat en un bar de l’àrea de San Jose (Califòrnia, Estats Units). Podem creure’ns-ho, pensar que s’amaga la veritable manera en què es va filtrar o que ha estat la mateixa Apple qui ho ha donat a conèixer… o fins i tot que la companyia de la poma ha fet una finta a la premsa perquè aquest no serà el terminal definitiu, amb la qual cosa obre boca però sense mostrar encara els seus asos. I totes les opcions tenen les seves possibilitats.

Més informació

Fotografies del suposat iPhone 4G (o iPhone HD) publicades a Engadget

Fotografies del mateix aparell publicades a Gizmodo

Història de com es va descobrir aquest dispositiu

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina