Qualcomm ensenya un Eee PC amb xip ARM funcionant amb Android

Compartir

MaquinariEl fabricant de maquinari taiwanès semblava estar molt compromès amb la plataforma Wintel, pel què estranya en gran mesura aquest anunci. Google ha declinat fer declaracions sobre com està enfocant l’estratègia comercial i tècnica per a Android en els netbooks.

Redacció – Segons informa el rotatiu online InfoWorld, a la fira Computex de Taiwan ha estat presentat un nou model de la línia de netbooks Eee PC d’Asus, encara que curiosament no ha estat el fabricant de maquinari (que juga a casa en aquesta fira, ja que és una multinacional d’origen taiwanès) qui l’ha presentat, sinó Qualcomm, el fabricant del microxip que l’equipa. Dues “rareses” marquen aquest nou equip: per una banda no està construït sobre la tradicional arquitectura Atom d’Intel, i a més funciona amb el sistema operatiu Android de Google, que així fa un pas més per adaptar-se a aquest ecosistema després que la seva presència entre els telèfons mòbils vagi creixent progressivament.

Aquesta presentació s’ha realitzat pocs dies després que Asus es convertís en l’eix d’una campanya publicitària en la qual s’apostava clarament pels netbooks amb Windows, malgrat que aquesta companyia va encetar el seu camí emprant GNU/Linux en la línia Eee PC. En l’espot publicitari que ha transcendit a Internet, crida especialment l’atenció l’eslògan: “Eee PC It’s better with Windows”. El suposat compromís d’Asus amb Windows ha estat àmpliament comentat a la Xarxa, especialment en els llocs de parla anglesa.

El nou Eee PC (del qual se’n desconeixen molts detalls així com data de llançament) ha estat tota una sorpresa, perquè si bé Asus havia manifestat tímidament el seu interès per emprar Android en alguna de les seves màquines (quelcom que també ha fet el seu gran rival Acer), no s’havia decantat per l’ús de processadors basats en l’arquitectura ARM. Els principals avantatges d’aquests xips és que permeten construir un maquinari més lleuger i fi, perquè no requereixen del mateix sistema de refrigeració basat en ventiladors que la resta de les plataformes.

El hardware d’aquesta màquina inclou un mòdul de connexió 3G i GPS, útils per poder utilitzar els serveis de geoposicionament de Google. El processador funciona a 1 GHz., i pel què s’ha vist inclou les extensions necessàries per gestionar amb soltura vídeo d’alta definició, pel que és de suposar que és del tipus SOC (System On a Chip, un microprocessador amb capacitat per executar més tasques que el simple procés de dades). Segons Qualcomm, la seva bateria pot durar fins a 10 hores amb la connexió 3G activa, tot un èxit que supera amb escreix els netbooks basats en l’arquitectura d’Intel o VIA.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)