Qualcomm, la meva opció personal com a smartwatch

Compartir

El baix consum energètic, la pantalla clarament llegible a contrallum i la càrrega sense fils decanten, al meu parer -i en el que ha de ser sempre una elecció molt personal-, la balança en favor del Toq, sense treure mèrits als altres contendents.

El Toq de Qualcomm

El Toq de Qualcomm

Cada rellotge intel·ligent té les seves qualitats que el fan únic, i cadascun el seu tipus de públic i perfil de comprador. El Galaxy Gear de Samsung té la càmera de fotos (que cap altre incorpora), el SmartWatch 2 de Sony és resistent a l’aigua i amb un gran catàleg d’aplicacions, l’I’m Watch un disseny preciós (tret de la corretja, que per a mi no està a l’alçada del cos), però de tots jo em quedaria amb el Toq de Qualcomm.

I que consti que és una elecció basada no en proves amb el gàdget físicament a les meves mans (ja que no he assistit a l’IFA i no he tingut a les meves mans la majoria dels dispositius d’aquest tipus presents en el mercat o havent estat presentats recentment), si no en les especificacions que oferix cadascun.

Un dispositiu com el rellotge és quelcom molt personal, que no es guardarà a la butxaca al contrari que l’smartphone, si no que es llueix al canell no només per a ús i gaudi personal, si no per a què els altres també el vegin. Hi ha qui, fins i tot, va més enllà de conjuntar el cinturó amb les sabates arribant a conjuntar també el rellotge amb la resta de la vestimenta. De luxe, sport (o casual), digitals o analògics, cadascun té un públic devot i diferent de la resta.

I perquè per a mi és el Toq? No és pel seu disseny, ja que en aquest cas segurament optaria pel SmartWatch 2 de Sony, o per les possibilitats extres, amb la qual cosa em decantaria pel Galaxy Gear de Samsung per la càmera de fotos/vídeo, si no per diversos motius que encapçalaré amb la tecnologia Mirasol, que aporta dues qualitats de molt pes per a mi: la llarga durada de la bateria d’una banda, i la claredat de visualització a contrallum.

L’haver de carregar un rellotge al final del dia, cada dia o gairebé, sembla que no serà un handicap durant les primeres setmanes, però a la llarga es torna tediós. Particularment, moltes vegades arribo tard a casa, cansat i amb la bateria del meu I’m Watch prop d’acabar-se (malgrat que mai l’he arribat a esgotar del tot), i si no tinc ja connectat l’adaptador de corrent a l’endoll, em dóna tanta mandra que deixo aquesta feina per a l’endemà, en què el deixaré carregant a casa meva mentre jo porto al canell el Casio digital de tota la vida i la pila del qual dura… bé, no ho sé, una eternitat des del darrer canvi.

També s’agraeix que en un dispositiu que es porta a tot arreu i, per descomptat, s’utilitza a cel obert, la seva pantalla es pugui llegir perfectament. Quan fa anys vaig veure la tecnologia Mirasol per primera vegada en el Mobile World Congress, vaig tenir el plaer de constatar que les pantalles que l’empren es poden llegir molt còmodament a contrallum, un problema endèmic dels dispositius electrònics que, tot i ser pal·liat una mica més amb cada nova revolució de les tecnologies de les pantalles, no s’acaba de solucionar del tot.

A aquests dos punts forts del dispositiu de Qualcomm, li’n he d’afegir un tercer, i és la càrrega sense fils. Molts cops ens és difícil trobar un endoll que pugui allotjar permanentment l’adaptador del nostre smartphone, tablet o altres dispositius electrònics, però si és el cas i podem deixar la base de càrrega permanentment connectada i a punt, és una delícia el poder posar a carregar el rellotge amb tan sols deixar-lo al damunt d’aquesta.

Si li he de posar algun però al Toq, aquest és sens dubte el disseny, malgrat que és cert que és l’aspecte més personal de tots, i que en canvi les tres raons que he esmentat són molt més objectives, tot i que en l’elecció final de cadascú hi compten moltes més coses.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: