Qualcomm presenta microxips per a televisors i cotxes

Compartir

La californiana aposta per estar present en els camps de batalla que es dibuixen amb molta força en l’edició d’enguany del CES, amb solucions optimitzades per al sector automobilístic i per a la pantalla per excel·lència de la sala d’estar de la llar.

Snapdragon 802 per a smart TVs i set-top boxes

En el que portem fins ara de CES hem vist una cosa molt clara: els televisors són l’estrella. A la presentació de Samsung de la seva nova gamma de pantalles per a la llar i el televisor intel·ligent d’LG amb webOS, s’hi ha afegit Qualcomm, que ha presentat el seu primer sistema SoC (System on a Chip) Snapdragon pensat i produït per a televisors intel·ligents.

El Snapdragon 802 està optimitzat per treballar amb continguts gràfics en resolució UHD (Ultra Alta Definició, terme que engloba les resolucions 4K i 8K) i executant múltiples tasques concurrentment. Avui en dia ja no és estrany que en els nostres televisors puguem estar veient una pel·lícula mentre obrim una finestra sobre aquesta per comentar-la per Twitter, o navegar per Internet buscant dades sobre els actors que hi intervenen… o sense ser res relacionat amb el contingut que estem veient, pel que Qualcomm ha estat conscient de facilitar aquest comportament als usuaris de les màquines equipades amb el seu xip.

StudioAccess consisteix en una facilitat inclosa per Qualcomm en aquest processador que permet la transmissió de contingut mitjançant xarxa sense fils de la forma més segura possible.

El nou SoC de Qualcomm inclou una GPU Adreno 330 de quatre nuclis, i en l’apartat de programari disposa d’un framework Android basat en la darrera versió d’aquest sistema operatiu, la 4.4 KitKat.

La companyia fabricant preveu que els primers dispositius que l’utilitzin vegin la llum a finals d’aquest mateix any.

Snapdragon 602 per a cotxes

El dels sistemes d’informació i entreteniment a bord per a vehicles serà un dels camps de batalla d’aquest any, almenys pel que fa a la seva primera meitat, i Qualcomm vol estar-hi present. Si ja amb anterioritat havia mostrat un sistema de càrrega sense fils per a vehicles elèctrics, en el present CES ha ensenyat el primer Fórmula 1 elèctric en el qual ha col·laborat en la seva construcció, i una altra variant dels seus SoC Snapdragon optimitzada per al seu ús en cotxes, el model 602.

Aquest consta d’una CPU Krait de quatre nuclis, Hexagon DSP, processador de banda integrat GNSS i alt rendiment d’àudio, vídeo i nuclis de comunicació addicional. També disposa d’un mòdul de la mateixa Qualcomm per a comunicacions sense fils 3G/4G integrades des del mateix vehicle.

"Si tens Wifi, estàs conduïnt massa a prop", broma de Qualcomm sobre la típica enganxina que es pot veure en molts cotxes nord-americans: si pots llegir això és que estàs conduïnt massa a prop.

“Si tens Wifi, estàs conduïnt massa a prop”, broma de Qualcomm sobre la típica enganxina que es pot veure en molts cotxes nord-americans: si pots llegir això és que estàs conduïnt massa a prop.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: