Què ens oferirà el CES 2011?

Compartir

CES 20113D i tablets seran, per ordre, les estrelles de la fira nord-americana d’electrònica de consum, una de les principals del món en el seu sector.

Atenció: el present text es troba protegit per la llicència que podran trobar al final del mateix. En un període no superior als tres mesos, podrà ser trobat sota la llicència copyleft habitual.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Es compten ja per hores el temps que falta per a què es doni el tret de sortida al Consumer Electronics Show (CES) de Las Vegas, juntament amb el Computex de Taiwan una de les fires tecnològiques més gran que es celebren al món (i amb permís del Mobile World Congress, malgrat que aquesta és sectorial).

La previsió de quines tecnologies i presentacions resultaran les estrelles de l’esdeveniment és fàcil després de rebudes les convocatòries de les companyies expositores, i es diria que segons el que ens ha llegat aquest passat 2010, fàcil “d’endevinar” per a qualsevol lector que hagi seguit les nostres informacions: les pantalles 3D (tant per a televisors com per a monitors d’ordinador) i els tablets lleugers.

El 3D és la gran aposta de la indústria audiovisual un cop es comença a esgotar el filó de la TDT (tot i que encara hi ha països que no han dut a terme “l’apagada” analògica) i fins i tot, en molts casos, el de l’alta definició. A més dels grans fabricants com Toshiba, Sony, Samsung o LG, també les petites companyies han desenvolupat les seves pròpies tecnologies, i a això cal afegir-hi els productors de continguts i les eines amb les que aquests treballen. Tot un món que s’ha d’adaptar a la tercera dimensió i que generarà un gran moviment professional i pecuniari en els mesos vinents.

Sembla que en aquests temps, tot fabricant de maquinari que s’enorgulleixi de ser-ho, ha de comptar amb el seu tablet lleuger, ja sigui aquest basat en Android o Windows 7. El CES serà sense cap mena de dubte el lloc on alguns fabricants presentaran les seves solucions en aquest format, o bé les successores a les solucions llançades l’any passat.

Tot i que la majoria d’aquests aparells vindrà equipat amb Android, s’espera que Microsoft presenti una plataforma Windows per a ells a mig camí entre el Windows 7 d’escriptori i el Windows Phone per a telèfons intel·ligents, i que corri sobre microxips d’arquitectura ARM. Malgrat que aquest anunci no ha estat confirmat ni desmentit oficialment per la companyia de Redmond, es dóna com a quelcom gairebé segur degut a la importància creixent que els tablets estan prenent, fet que ve aparellat amb l’increment de les vendes i amb la manca d’una oferta concreta en el catàleg de Microsoft.

Finalment, és possible que vegem els primers prototips i màquines funcionals i preparades per sortir al mercat que emprin Chrome OS com a sistema operatiu, malgrat que Google podria estar retardant la seva sortida per a reposicionar-lo i que no xoqui al mercat amb un Android l’èxit del qual no només ha superat les seves expectatives, si no que sembla que l’hagi sobrepassat del tot.

Copyright (c) 2011 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

Guillem Alsina