Què ens pot oferir el proper Mobile World Congress?

Compartir

Mobile World Congress 2011S’acosta la cita anual de la indústria mòbil, l’aparador de les novetats i les tendències que imperaran al llarg dels mesos vinents. Vegem quelcom del què podríem veure en el vinent congrés barceloní.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Tot i que moltes grans empreses prefereixen fer les seves presentacions de nous productes fora de les fires sectorials, en actes únics “fora de temporada”, com Apple o Google (sens dubte primeres espases del sector), amb els que poden obtenir més atenció de la premsa especialitzada i del públic en general, esdeveniments com el Mobile World Congress encara tenen la capacitat i el poder d’atracció per ser interessants a les empreses, que en molts casos encara hi presenten les seves novetats.

Com cada any, la cita que a mitjans febrer reuneix a Barcelona el bo i millor de la indústria, és generadora de rumors i especulacions en les setmanes prèvies a la seva celebració, alguns d’aquests amb més i d’altres amb menys fonament. Donem una repassada als diversos possibles escenaris que s’obren davant nostre per al congrés.

Tablet de Nokia

El fabricant finlandès va presentar l’any passat juntament amb Intel la iniciativa MeeGo, però des de la data no fet res amb aquesta plataforma, no ha presentat cap smartphone que l’empri.

Nokia ja disposa d’un netbook al mercat, el qual podria actualitzar amb un processador més potent (fins i tot migrar a la plataforma Tegra 2 o Snapdragon) i utilitzar-hi MeeGo, tot i que això no és incompatible amb un gàdget encara més de moda i el qual Nokia no té al seu catàleg: un tablet. Encara que altres fabricants del sector de la telefonia com ara Sony Ericsson o HTC no disposin d’un d’aquests aparells, altres com Motorola el van presentar recentment, concretament en el cas del fabricant nord-americà en el CES de Las Vegas, i si Nokia no vol perdre punts al mercat a ulls dels consumidors, hauria de posar sobre la taula un d’aquests dispositius.

Si Nokia presenta alguna cosa d’envergadura, sens dubte tornarà a tenir estand dins de la fira. L’any passat es va desfermar una certa polèmica sobre si la companyia estava present realment o no al congrés, ja que encara que va organitzar una roda de premsa (en la qual va presentar MeeGo) en un edifici proper a l’espai de la fira i va participar en els debats i activitats oficials, no va comptar amb presència física a l’espai d’exposició. Independentment de com fos rebuda l’actitud de Nokia per la premsa i els consumidors, s’haurà de prendre en consideració l’opinió de l’organització de l’esdeveniment.

PSP Phone

S’esperava per a aquest darrer CES, i finalment Sony no el va presentar. Serà el congrés de Barcelona el moment i lloc triats?

Realment, una màquina de l’estil del PSP Phone s’adequa més a una fira del tipus del CES que del Mobile World Congress, encara que es dóna pràcticament per segur que la multinacional japonesa el presentarà en algun moment d’aquest any, i aquesta cita juntament amb el Computex de Taiwan (a celebrar-se al juny) són les úniques grans fires que li queden.

El que convoqui per a premsa Sony a soles o juntament amb la seva sòcia Ericsson en el camp de la telefonia mòbil podria ser una pista de si tal presentació es farà efectiva o no.

I més tablets

No només el CES ha viscut de tablets. En ser un dispositiu considerat mòbil, la seva categoria podria entrar fàcilment en el Mobile World Congress, i aquest convertir-se en l’escenari de més presentacions. HTC, Sony Ericsson o Samsung (una nova versió del Galaxy Tab amb pantalla de 10”?) podrien presentar algun d’aquests aparells.

Les grans absents continuaran absents

Apple no s’acostarà per la fira, com ja és el seu costum, i Google només s’acostarà parcialment, amb una suite d’hospitalitat per convidar a qui cregui convenient, però sense comptar amb estand. És poc probable que repeteixi el ‘numeret’ de l’any passat regalant telèfons en gran quantitat. També podria aprofitar els dies del congrés per presentar la versió 3.0 d’Android, dinamitant així part de l’atenció mediàtica sobre la fira.

Per comprovar si tots aquests rumors es compleixen, només ens queda esperar poc menys d’un mes.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina