Què passaria si Apple es fica en el camp de la domòtica?

Compartir

El Financial Times assegura que els nois de Tim Cook volen convertir l’iPhone en un hub que controli els dispositius domèstics.

Nova especulació per a la col·lecció de rumors que envolten la companyia de Cupertino: a la WorldWide Developers Conference que comença aquest dilluns, Apple podria presentar un sistema de domòtica.

L’origen del rumor és el rotatiu Financial Times, que recorre com és habitual en aquests casos a fonts properes a la companyia de les quals no n’ha revelat la identitat.

Segons el rotatiu nord-americà especialitzat en qüestions econòmiques, la novetat d’Apple no seria un maquinari, un dispositiu determinat, sinó un estàndard de connectivitat per a facilitar la interconnexió dels dispositius dels fabricants amb l’iPhone, que els nois de Tim Cook voldrien convertir en el ‘hub’ de connexió per a controlar tota la llar connectada, permetent que des d’ell -per exemple-, puguem encendre i apagar els llums de casa nostra, encendre o apagar la calefacció, o encendre i apagar el forn.

Aquest hipotètic nou sistema encaixaria en la línia del que Apple ja va fer fa tres mesos amb CarPlay, un sistema de programari que permet controlar l’iPhone des del cotxe, interactuant amb els elements del vehicle.

Per exemple, podem emprar el GPS del terminal juntament amb l’aplicació de mapes però veient el resultat a la pantalla incorporada en el tauler de control del nostre cotxe.

CarPlay. Apple podria seguir un camí semblant amb el sistema de domòtica que es rumoreja podria presentar

CarPlay. Apple podria seguir un camí semblant amb el sistema de domòtica que es rumoreja podria presentar

En la proposta del Financial Times, funcionaria a l’inrevés: serien els electrodomèstics els que es veurien controlats des de l’iPhone.

Si Apple llança finalment una solució semblant, ho farà probablement acompanyada de fabricants d’electrodomèstics, encara que deixant de banda les marques que li poden fer la competència en l’àmbit de la telefonia. Per tant, molt probablement no tindrem una Samsung o una LG (que també fabriquen rentadores i frigorífics), però si és possible que tinguem a Philips, Whirlpool, Electrolux o General Electric.

I, a més, també podríem tenir el nou iPhone 6, del qual se n’han publicat molts rumors a la Xarxa.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: