QuickOffice dóna a l’iPhone la possibilitat d’editar documents d’Excel

Compartir

El paquet MobileFiles Pro permet visualitzar documents de Word, Excel, PowerPoint, RTF, PDF, imatges (JPEG, PNG, TIFF,…), i diversos formats d’arxius de pàgines web.


Així es veu un fitxer de l'Excel amb MobileFiles ProGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – QuickOffice, companyia molt coneguda per les seves solucions ofimàtiques per a PDA’s amb Palm OS i telèfons mòbils amb Symbian, ha aprofitat l’aparador que representa la MacWorld Expo de San Francisco per presentar en societat MobileFiles Pro, paquet ofimàtic que permet visualitzar una sèrie de formats d’arxiu i, per primera vegada, editar fulls de càlcul Excel.

L’iPhone d’Apple ja disposava d’un visualitzador per a documents de text en format .DOC (corresponents al Microsoft Word) i PDF, però aquesta és una funcionalitat que només pot ser activada des del correu electrònic, i no té capacitats d’edició de cap mena de documents. La majoria dels usuaris s’envien a ells mateixos i al compte de correu que tinguin configurat a l’iPhone/iPod Touch, els documents que volen llegir en el dispositiu d’Apple, fet que sempre suposa una molèstia.

Les funcionalitats que proporciona QuickOffice MobileFiles Pro són:

Visualització de formats:
– imatges .JPG, .JPEG, .PNG, .TIF, .TIFF, .GIF i .SVG
– Microsoft Word: .DOC i .DOCX (aquesta darrera extensió correspon al format basat en XML propi de l’Office 2007)
– Microsoft Excel: .XLS i .XLSX
– Microsoft PowerPoint: .PPT i .PPTX
– iWork: pàgines, números i keynotes
– Adobe Acrobat (PDF)
– pàgines web: .HTM i .HTML
– arxiu web: .MHT (correspon al format creat per Microsoft i que es pot emprar amb l’Internet Explorer a partir de la seva versió 5)
– arxius RTF
– arxius d’àudio MP3 i pel·lícules en format estàndard de l’iPhone

Capacitats d'edició de MobileFiles ProLes funcionalitats relatives als fulls de càlcul són:
– creació, visualització i edició de fulls de càlcul en format d’Office 2003 (.XLS)
– visualització de fulls de càlcul en format Excel 2007 (.XLSX)
– disponibles fins a més de 125 funcions d’Excel per als fulls de càlcul

Per al seu correcte funcionament, aquesta aplicació requereix un iPhone o iPod Touch amb la versió 2.1 del seu sistema operatiu.

Tot l’avanç que suposa aquest nou paquet de QuickOffice, es troba a faltar la possibilitat d’editar documents de Word, el que convertiria a l’iPhone i a l’iPod Touch en veritables estacions de treball a l’alçada de qualsevol smartphone. De moment, l’únic idioma en el qual es troba disponible MobileFiles Pro és l’anglès, i es pot adquirir a través de l’App Store a un preu de 9,99 dòlars.

QuickOffice ha publicat una versió gratuïta d’aquest paquet, anomenada MobileFiles, que permet només la visualització de documents, i sempre que aquests es trobin emmagatzemats en el compte MobileMe de l’usuari, malgrat que permet descarregar aquests arxius en el telèfon per a la seva visualització fora de línia.

Més informació:

Fòrums de QuickOffice

Guillem Alsina