Quin és el browser més usat?

Compartir

StatCounter i Net Applications difereixen en el resultat del seu recompte pel que fa als internautes que empren cada browser. Les empreses fabricants recolzen una o l’altra segons els interessa (naturalment).

Google Chrome

Ja ho afirmava en el meu anterior article sobre els números que donava StatCounter recentment: “la fredor i imparcialitat dels números es veu entelada per les interpretacions dels resultats i les divergències en la presa de dades, com quan es donen les xifres d’una manifestació”, i aquestes interpretacions mantenen les espases enlaire.

Si hi havia dubtes sobre els números presentats per StatCounter per la nova funcionalitat de Chrome de precarregar les pàgines resultat de cerques amb Google (per si l’internauta decidix visitar-les), aquestes es mantenen; d’una banda, StatCounter ha rectificat la seva metodologia de recompte per tal de no incloure aquestes pàgines precarregades si no arriben a ser vistes, però tot i això, en els seus nombres Chrome torna a avançar l’Internet Explorer, erigint-se en el primer browser de la llista. Firefox queda en tercera posició.

Per a Net Applications les xifres difereixen substancialment, i l’Internet Explorer de Microsoft continua encapçalant la llista dels navegadors més emprats amb prop del 50% dels usuaris, seguit de Firefox i, a molt poca distància, Chrome. Aquest darrer passa de primera a tercera posició segons tals estadístiques.

Tant Microsoft com Google s’han posicionat oficial o extraoficialment a favor d’una o altra (la companyia de Redmond en un dels seus blogs oficials), interessades en apuntar-se un gol al seu favor del qual, realment, podem qüestionar-nos-en la importància.

A fi de comptes, independentment del que diguin les estadístiques, cadascú de nosaltres tindrà les seves preferències, oi?

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: