Quin es el millor dia per comprar un bitllet d’avió?

Compartir

Airlines Reporting Corporation ha elaborat un nou informe durant el gener de 2013 i el juliol de 2014 comptant amb aerolínies i més de 9.400 agències de viatge per concloure quin dia es el millor dia per comprar un bitllet d’avió. Han analitzat 130 milions de bitllets amb un import total d’aquests de 94.000 milions de dolars.

L’empresa internacional Airlines Reporting Corporation, encarregada de gestions tecnològiques sobre transaccions i dades, acaba de publicar recentment un nou estudi després d’analitzar més de 130 milions de bitlles de vol durant el període del gener de 2013 fins el juliol de 2014. L’estudi ha estat elaborat per tots els vols comercials i internacionals després de contrastar-ho amb unes 9.400 agències de viatges.

L’informe conclou que el millor dia per comprar un bitllet d’avió ja no és el dimarts sinó el diumenge, si ho recordeu, sempre s’havia dit que era el dimarts. Després podríem trobar-ho més econòmic el dissabte i per últim el dimartsno s’hauria de comprar el bitllet el dimecres, dijous i divendres; i sobretot el dilluns, ja aquest dies tenen un preu més elevat.

La tesi també ens indica que els dimarts les companyies aèries llencen les grans ofertes de la setmana laboral i fins i tot es poden allargar fins al dimecres. Totes aquestes dades ens indiquen que no importa el destí, el diumenge sempre és més econòmic comprar un bitllet que, per exemple, el dilluns.

També ha analitzat en quan de temps hauríem de comprar el bitllet d’antelació en vols internacionals, i, en aquest cas, el temps estimat adequat per trobar una tarifa més econòmica es de 24 setmanes previ al vol ja que la mitjana es d’un 27% més d’estalvi respecte comprar-ho més tard.

Si vosaltres sou els que sempre heu esperat a l’últim moment per comprar el bitllet esperant una ganga aneu errats, segons aquest estudi, ja que no existeixen aquestes ofertes. Els bitllets de vol nacional pugen de preu abans de 12 dies de vol i en cas dels vols internacionals són 50 dies previs.

La companyia també indica, entre diferents motius, el canvi d’ús i els dies de cerca degut al pensament del consumidor, per això, les agències i les empreses aèries s’han adaptat i han canviat el dia com a més econòmic, en aquest cas el diumenge. L’augment de visites fora de la setmana laborable (normalment les cerques es feien des dels dispositius dels llocs de treball) gràcies a l’ús de l’ordinador domèstic, les tauletes i els telèfons intel·ligents especialment quan es té més temps lliure per poder fer la recerca normalment els caps de setmana.

Un altre motiu que hauríem de tenir en compte i que ho deixa molt clar es que l’estudi està basat amb els bitllets comprats i que com molts altres camps de l’economia no pot endevinar el futur.

I per últim, també tenen en compte els comparadors web que hi ha per la xarxa, els quals tenen un augment molt considerable de visites, que serveixen per cercar entre la majoria de companyies aèries disponibles el vol més econòmic i ho comparen amb la competència.

Però qui sóc jo per dir i canviar-vos les costums de compra? De quina banda ets: la que compra els bitllets amb antelació o la que espera a l’últim moment?

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: