Racó Català compleix deu anys

Compartir

Països CatalansAmb una llarga trajectòria a les seves espatlles, aquest lloc web s’ha convertit en un referent de la informació en català sobre els Països Catalans, i arriba actualment a un nombre de dos milions de pàgines vistes al mes.


Redacció – Racó Català, el popular lloc web dedicat a l’actualitat sobre els Països Catalans i l’activisme social en defensa de la llengua i l’identitat catalanes, està d’aniversari. Concretament ja són 10 els anys que fa que Racó Català es troba actiu i en línia.

Actualment, aquest conegut lloc web té una audiència que arrib als prop de dos milions de pàgines mensuals vistes, mantenint un planter de sis administradors i uns 1.200 col·laboradors que informen de tota l’actualitat que s’esdevé arreu dels Països Catalans.

Des de ben al principi, Racó Català ha apostat per ser un mitjà independent, no vinculat amb cap moviment concret però alhora compromès amb la societat catalana i amb la lluita en favor de la llengua i la cultura del nostre país. Aquest compromís es manifesta, per exemple, en el fet que els servidors que hostatgen les pàgines de Racó Català també allotgen els llocs web d’altres entitats com La Bressola (xarxa d’escoles en català de la Catalunya Nord), la Comissió de la Dignitat o LaTafanera, un allotjament que es fa completament de franc.

A més de la seva tasca a Internet, Racó Català també col·labora en l’organització de tota mena d’actes culturals, com per exemple el Castanyada Rock, l’Acampada Jove, els Premis Enderrock o l’Acampallengua de Mallorca per esmentar-ne només alguns. Precisament, i per tal de celebrar aquest desè aniversari, la gent de Racó Català ha organitzat un acte el proper 18 d’abril al Tradicionàrius de Barcelona. Serà a les 6 de la tarda amb una xerrada per valorar aquests 10 anys transcorreguts i presentar la renovació del lloc del Racó Català. Posteriorment, a les 7 de la tarda, s’iniciarà la taula rodona "Catalanisme a la xarxa. Passat, present i futur", amb personalitats vinculades al projecte: Víctor Alexandre, Alfons López Tena, Francesc Ribera "Titot" i Saül Gordillo.

La segona part, que té un cost per entrada de 5 euros, començarà a les 10 del vespre amb un concert del grup del barri de Gràcia "High Times", amb els seus ritmes ska, soul, reggae, funk… i posteriorment, el grup valencià "La Gossa Sorda" presentarà el seu darrer treball "Saó".

Des de la redacció de www.imatica.org volem aprofitar l’avinentesa per felicitar els nostres companys de Racó Català tot desitjant-los que aquests siguin tan sols els primeres deu d’una llarga colla d’anys en la seva companyia.

Guillem Alsina