Radionomy explica què farà amb Winamp

Compartir

Després de la confirmació oficial de l’adquisició de l’històric reproductor MP3 i del servei de streaming Shoutcast a AOL, la belga Radionomy confirma que continuarà evolucionant Winamp i portant-lo a més plataformes.

Finalment, l’operador de ràdio online belga Radionomy ha confirmat explícitament l’adquisició del programari de reproducció d’àudio Winamp així com del servei de streaming Shoutcast, fins ara propietat d’AOL, per una quantitat i sota uns termes que no s’han fet públics. Al mateix temps, ha fet públics els plans que té sobre les noves adquisicions.

Sobre Winamp, i si tot va com està previst per la companyia belga, aquest viurà una “segona joventut”, ja que Radionomy pensa fer-lo arribar a totes les plataformes possibles a més de la sobretaula i dispositius mòbils amb Android, com ara sistemes IVI (In Vehicle Infotainment) per a cotxes, a més de dotar-lo de noves funcionalitats i possibilitats.

Òbviament, a això s’hi han d’afegir totes les emissores online que ara operen a través de Radionomy, i que podran ser sintonitzades també des de Winamp.

La possessió de Shoutcast permetrà a Radionomy penetrar en el sempre difícil mercat nord-americà (difícil per a les empreses de fora del país). Amb ell, el servei belga mantindrà la meitat de les emissores de ràdio online de tot el món.

Cap a la televisió en línia?

Una de les capacitats de Winamp és la reproducció de vídeos, actualment disponible només en la versió Pro. Cal preguntar-se si amb un domini tan gran de la ràdio online, Radionomy no voldrà expandir-se cap a nous camps provant la introducció de la imatge a més del so.

Amb un servei de streaming com Shoutcast a les mans i les portes del mercat nord-americà obertes, podria ser que la belga es decantés per fer-li la competència a Livestream, Ustream o les emissions en directe de YouTube.

Res en aquest sentit ha estat apuntat per Radionomy ni per altres mitjans de comunicació.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: