RapidShare aclareix que no està recollint dades dels seus usuaris

Compartir

InternetResponent a missatges de correu electrònic que han circulat aquests dies per Internet acusant al popular lloc de descàrregues de col·leccionar les dades dels seus usuaris per a servir-les en safata a la justícia, la directiva de RapidShare s’ha defensat a través del seu bloc.

Redacció – RapidShare consisteix en un servei en línia que permet l’emmagatzemament de fitxers informàtics en els seus servidors, arxius que poden ser descarregats pels internautes. Hi ha dues possibilitats per usar el servei de RapidShare: l’opció gratuïta, sense haver-nos de donar d’alta però patint una limitació en la quantitat d’informació que podem descarregar, i el compte de pagament sense aquestes limitacions.

Des de fa temps, RapidShare s’ha convertit en un magatzem en línia de qualsevol mena de continguts, fins i tot els audiovisuals (música, pel·lícules, espais televisius) sotmesos a drets de propietat intel·lectual. En definitiva, i deixant-nos d’eufemismes, un lloc web en el qual es pengen vídeos i música piratejats, malgrat que la il·legalitat d’aquesta pràctica (validada en el darrer cas que ha enfrontat a aquest lloc amb la indústria editorial) és posada en dubte per alguns activistes, advocats i especialistes en lleis. Sense cap mena de dubte, l’interrogant obert sobre la legalitat d’aquest tipus de descàrregues i els llocs que la permeten és irresoluble a curt/mitjà termini.

El tema que ens ocupa és, precisament, a causa d’aquesta darrera resolució judicial que obliga a la direcció de RapidShare a monitoritzar i filtrar els continguts que arriben als seus servidors per evitar que es comparteixin els llibres electrònics de les editorials demandants, continguts subjectes a drets de propietat intel·lectual.

Durant les darreres setmanes han circulat missatges de correu electrònic per Internet afirmant que RapidShare estava acumulant dades personals dels usuaris que comparteixen continguts en el seu sistema per entregar-les a la justícia i contradient la seva pròpia política de privacitat. Ara, l’empresa s’ha defensat públicament a través d’una nota en el seu lloc web en la qual afirma que no només no està recollint dades, sinó que continua lluitant als tribunals per tal de garantir el dret a la privacitat dels seus usuaris.

Com hem afirmat abans, sense cap mena de dubte aquest cas i el mateix marc de la qüestió sobre els drets de propietat intel·lectual i l’intercanvi de continguts a la Xarxa de xarxes, són de molt difícil resolució tant des del punt de vista jurídic com social.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina