RaspBerry Pi, el PC dels 25 dòlars

Compartir

Els creadors d’aquest ordinador han anunciat que a finals de febrer estarà disponible per a la seva distribució.

Un ordinador personal per tan sols 25 dòlars? Doncs si, és una realitat i s’anomena RaspBerry Pi, i és el primer PC complet barat del mercat.

Aquest ordinador porta dins seu un processador ARM11 a 700 MHz, té 128 o 256 megabytes de RAM depenent del model, i ambdós són compatible amb OpenGL ES 2.0 + 1080p. La seva mida és com d’unes 3 targes de crèdit i es pot dur a la butxaca o com a clauer. Òbviament, no inclou cap pantalla, però si connexions RCA i la més moderna HDMI. L’emmagatzemament es troba a la part posterior del mini board, a través d’una ranura per a targes SD i hi ha un bon nombre de ports per a la connectivitat i sortida d’àudio/vídeo.

Es pot suposar que el sistema operatiu serà una distribució GNU/Linux i el preu serà d’uns 25 dòlars el de 128 MB de RAM i de 35 el de 256.

Si la disponibilitat estava prevista per al mes passat (gener), finalment els responsables del projecte han decidit posposar-ho per a finals d’aquest mes de febrer. És possible seguir la seva evolució a través de la pàgina web.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: