Raspberry Pi, la nova ‘joguina’ dels techies

Compartir

Malgrat que les comandes inicials han patit retard i que no es dóna l’abast amb la fabricació, el petit ordinador experimenta un èxit inesperat.

Serigrafiat de la placa de la Raspberry Pi

25 dòlars (entre 20 i 21 euros) és el que val un ordinador complet. Si es tracta del Raspberry Pi, naturalment. I gràcies al seu modest preu, s’ha convertit en la nova ‘joguina’ de moda entre els techies, els aficionats més recalcitrants a les noves tecnologies.

Per què? Doncs ben senzill: perquè permet executar un sistema GNU/Linux (Debian, una distribució pròpia desenvolupada pel mateix equip de Raspberry, o qualsevol altra distro que funcioni sobre maquinari ARM) i utilitzar-se en els entorns més diversos; des de robòtica en vehicles autònoms fins a media centers domèstics per al nostre televisor, tots els usos són susceptibles de ser coberts per aquest versàtil aparell.

Tal ha estat l’èxit que està tenint (inesperat pel seu equip de desenvolupament, pel que sembla), que no es dóna l’abast per poder servir puntualment les peticions de venda malgrat que se’n fabriquen (segons s’indica en el lloc web d’aquest ordinador) fins a 4.000 exemplars diaris.

Els que primer van fer la seva reserva han trigat més temps d’allò que s’ha esperat a rebre el seu paquet, tot i que des de fa unes setmanes ja poden gaudir del seu nou miniordinador.

A més, el Raspberry Pi s’entrega sense caixa, per la qual cosa el seu posseïdor pot accedir a tota la circuiteria, veure com està muntat i ‘jugar’ amb el maquinari.

No seria d’estranyar que, si continua tenint aquest èxit en el futur, sorgeixi al seu voltant tota una petita indústria de complements, començant per caixes per guardar l’ordinador, doncs recordem que en tot moment estem parlant d’una cosa certament delicada.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la llicència següent:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mig www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: