Rectificar és de savis: Intel confirma suport a Linux/Android en Clover Trail

Compartir

La publicació en línia ZDNet fa pública la rectificació del fabricant californià sobre la suposada manca de suport en la seva propera generació de microxips Atom per a Linux i els seus derivats.

Dadi Perlmutter, vicepresident executiu d'Intel, manager general del grup d'arquitectura de la companyia, demostrant un dels nous ultrabooks durant el darrer Developer Forum d'Intel

Dadi Perlmutter, vicepresident executiu d’Intel, manager general del grup d’arquitectura de la companyia, demostrant un dels nous ultrabooks durant el darrer Developer Forum d’Intel

Sonava estrany (i molt) que els dos principals productors de xips amb arquitectura x86 (Intel i AMD) afirmessin, amb pocs dies de diferència i per boca d’alguns dels seus executius, que les respectives properes generacions dels seus xips mòbils no oferirien suport per a GNU/Linux i derivats com Android, ja que ambdós seran d’arquitectura x86, amb la qual són compatibles tant Linux com Android.

Una cosa que si es podria donar és l’optimització del xip i d’un determinat sistema per treballar més bé junts. Aquesta, en línies generals, s’hauria de donar amb el fabricant del maquinari passant informació detallada sobre tots els ressorts de funcionament del microxip al productor del sistema operatiu afavorit, informació que no es faria arribar a la competència.

ZDNet ha publicat recentment un article en el qual desgranava el contingut d’una carta enviada a la seva redacció des d’Intel, i en la que s’afirma que la companyia californiana llançarà una altra versió dels seus xips basats en Clover Trail optimitzats per a Linux/Android.

Tècnicament, continua sent un contrasentit, malgrat que segons informa ZDNet, el fabricant de semiconductors ho justifica des del punt de vista del consum energètic, però comercialment pot tenir una sèrie de motius.

Essent Android el sistema operatiu que domina entre els smartphones i, de moment, l’únic contendent que té l’iPad en l’àmbit dels tablets a falta de saber com es comportarà Windows 8 en aquest mercat i si serà massivament acceptat pels consumidors, independentment de l’interès que Intel tingui per treballar conjuntament amb Microsoft, com a empresa privada que ha de vetllar pel seu futur, està obligada a mirar més enllà del que surt de Redmond per si pot ser una tendència en el futur del mercat. I Android té tota l’aparença d’haver arribat per quedar-se.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: