Quina tecnologia regalem aquest Nadal?

Compartir

Us donem unes quantes idees de possibles regals per a un tecnòleg en aquestes dates, ja sigui per al Tió o per Reis.

Regals tecnològics nadalencs

Lluny queden les dates en les que amb una càmera de fotos digital o un telèfon mòbil, ja teníem regal de Nadal per a les persones estimades a qui els agradés la tecnologia. Avui en dia, el tema s’ha sofisticat, diversificat i, en conseqüència, complicat. Per això, avui a www.imatica.org, us volem donar uns quants suggeriments sobre possibilitats de regal per no decebre els vostres amics i familiars mésgeeks.

Tablets, jugant sobre segur

Són, sense cap mena de dubte, l’estrella mediàtica de les festes nadalenques a més de probablement el regal tecnològic més desitjat i un dels més donats.

En tenim per a totes les butxaques i preferències, des de l’iPad (gran dominador del sector) fins a una miríada d’exemplars amb Android com els que proposen Samsung o Motorola, o els més barats d’Archos o ZTE, per exemple.

Si volem oferir un detall més senzill en aquesta mateixa línia, podem optar per un dels nombrosos fabricants asiàtics que ofereixen un producte barat per Internet però, això si, sense comptar amb una qualitat molt alta ni amb una garantia extensa.

Complements per a tablets

Un tablet és molt còmode, però encara queda molta gent que prefereix el tacte d’un teclat com els de tota la vida. Per a ells, un bon complement pot ser un teclat per Bluetooth. Si optem per aquest regal, cal tenir en compte la compatibilitat, i que el puguem canviar o que ens en tornin l’import en cas que per algun motiu no acabi d’anar bé. Com sempre, els productes certificats pel mateix fabricant del tablet seran l’opció més lògica.

Una funda o una bossa sempre són detalls d’agrair, i més si es fa un ús intensiu de la tauleta. En aquest cas, podem optar per una funda amb proteccions contra xocs i caigudes, o bé una bossa de transport que ens tregui la necessitat de dur el tablet en una bossa més gran i ens permeti disposar-lo per a treballar ben ràpidament.

Smartphone, un nou clàssic

Fa un parell de nadals es van posar de moda com a regal tecnològic i, gràcies al ràpid creixement i desenvolupament d’aquesta indústria, la seva vida mitjana pot arribar a ser d’un any escassament abans que el seu propietari ja se senti atret per un altre model i amb ganes de canviar el seu.

Enguany, l’estrella absoluta són, sens cap mena de dubte, els terminals amb processador de doble nucli. Tots els principals fabricants i molts dels puixants petits, ofereixen en el seu catàleg un d’aquests aparells, generalment amb Android com a plataforma de programari.

Si preferim optar per quelcom diferent al popular sistema del robotet verd, sempre podem recórrer als soferts iPhone (la nova versió 4S serà molt ben rebuda pels amants de la poma mossegada), les tradicionals BlackBerry o la novetat que suposa Windows Phone 7, sobretot si es tracta del Nokia Lumia 800.

Detalls, detalls, detalls,…

Per a aquells a qui volem obsequiar amb un complement, un petit o gran detall, també tenim opcions: claus USB, targes de memòria per al mòbil o el tablet, altaveus portàtils per a l’iPhone o altre smartphone…

Per ser el més avançat

Des de fa temps ja hi ha al mercat tota una sèrie de complements de vestir, com ara dessuadores, samarretes o jaquetes que incorporen controls per a iPods, iPhones i altres smartphones, o bé ulleres que es connecten a fonts de vídeo (mitjançant un cable microHDMI, per exemple) i ens permeten veure una pel·lícula com si estiguéssim en una sala de cinema.

Aquests darrers objectes costen de trobar en una botiga de carrer, però per Internet ja es pot trobar, això si, en la majoria dels casos ha de ser d’importació amb la despesa econòmica que això comporta.

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: