Relleu a la cúpula de Google+

Compartir

Vic Gundotra deixa Google i cedeix el seu lloc a David Besbris, fet que ha generat rumors sobre el futur de la xarxa social de la companyia del cercador.

Gundotra va anunciar la seva marxa de Google, precisament, a través de la xarxa social que ha contribuït a crear, amb un post al seu compte de Google+ en el qual no detalla els motius que l’han portat a deixar la companyia de Mountain View després de vuit anys d’haver-hi treballat, i en el que lloa tant als directius com als treballadors d’aquesta.

Vic Gundotra. Imatge del seu compte a Google+

Vic Gundotra. Imatge del seu compte a Google+

Abans de fitxar per Google, Gundotra havia estat responsable dels serveis Live a Microsoft, curiosament la competència a la companyia de Sergey Brin i Larry Page. Després del seu pas per Microsoft, i per complir amb la clàusula de no-competència del seu contracte, Gundotra va passar un any dedicat a tasques de caritat, període després del qual es va fer efectiva la seva incorporació a Google.

El substitut de Gundotra serà David Besbris, al qual part de la premsa i els analistes han qualificat com a “enginyer, però no visionari” el que, segons aquestes mateixes veus, ha posat en dubte el futur de Google+.

Aquests rumors s’han vist atiats pel fet (filtrat per algunes publicacions en línia com TechCrunch) que la darrera reorganització de departaments a Google ha dut l’equip de Hangouts a Android, i que s’aturarà la integració de productes amb la xarxa social, emprada com a porta d’entrada en el login per a, per exemple, deixar comentaris en vídeos de YouTube.

Això últim ha provocat nombroses crítiques entre la comunitat youtuber, però no queda tan clar si la companyia del cercador es repensarà amb això tal moviment.

Tot i la controvèrsia existent sobre l’ús real i el nombre d’usuaris que de manera efectiva empren Google+, la xarxa social amb la qual la companyia del cercador busca fer-li la competència a Facebook, sembla tenir d’alguna manera un lloc assegurat en l’estratègia de l’empresa, i el que pot variar en un moment donat són les funcionalitats o l’enfocament, però allò social sembla ser peça clau, fonamental i inextricable del futur dels serveis en línia.

Una altra cosa és que Google li atorgui més o menys importància dins l’organització dels seus productes i serveis, ja que el que es rumoreja en alguns casos és que Google+ deixarà de ser un producte per passar a ser senzillament un servei, la “cola” que enganxa als altres serveis i productes de la companyia.

Mitjançant una paràbola en la qual s’ha referit a un succés luctuós recent que ha afectat la seva família, Gundotra ha deixat a entendre que tornarà més endavant a la indústria tecnològica, tot i que no ha revelat detalls d’aquesta suposada tornada, no ha indicat quan, ni com ni amb què o qui. És probable que això es doni també per una clàusula de no-competència present en el seu contracte amb Google.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: